DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Op at flyve

 
Hej 
jeg havde en drøm her i nat om et flystyrt jeg gerne vil have tydet.
Det hele starter med at jeg er ude i vores lufthavn på praktik eller noget lignende, jeg bliver tilbudt at komme op og flyve så det siger jeg ja til,
da vi kommer ind i flyet virker det så småt så jeg må ligge ned på langs for at kunne være der, men resten af dem der flyver med kan sagtens sidde der ordenligt.
Da vi er kommer op over byen begynder piloten at snore flyet rundt, jeg husker det som en rigtig fed oplevelse, men da vi så kommer hen over min skole er der pludselig en bred flod eller lignende, som ikke er der i virkeligheden, vi drejer så en gang for meget og styrter ned i vandet men sådan ligesom når man lander, men bare hvor flyet synker, vi hopper alle tre ud af flyet for taget er ligepludselig bare væk, jeg kommer så under flyet så den skubber mig med ned under vandet, så da jeg prøver at skubbet flyet væk første gang kan jeg ikke og bliver bare trukket med længere ned, men anden gang jeg skubber lykkedes det mig at få flyet skubbet væk over mig og jeg kan så svømme op og få vejret.
Hvad betyder den drøm?
Sascha.

SVAR:

I de fleste former for drømmetydning er man enige om, at de fire elementer jord - vand - ild - luft - har deres særlige betydning; og man relaterer elementer til bestemte områder i kroppen.
Jord:  bunden af kroppen, benene. Drømme om jord vedrører jordforbindelsen. Ved jorden at blive, det tjener os bedst, alt det.
Vand: Hara, midten af kroppen, kilden til kraft, lyst, vellyst, liv.
Ild: Solar plexus, man kunne også sige: albuerne. Sædet for ambition, aggression, meninger, engagement, dømmen, grænsedragning - vi taler om ildsjæle, der brænder for noget.
Med henblik på din drøm er lufteIementet jo særlig interessant. Luftelementet vedrører i kroppen området omkring lungerne. Dvs. hjertet.
   Når bevidstheden er i hjertet, eller når vi handler ud fra hjertet, letter vi. I kærlighed letter vi, nærmer os himlen så-at-sige. I tro, i inspiration, i selvforglemmende kærlighed, er vi oppe at flyve. Bagsiden af det er, at vi mister jordforbindelsen; i den religiøse følelse er i ikke jordbundne materialister.

På baggrund af dette - som er alment antaget viden inden for drømmetydning, og værd at studere videre - tror jeg, at din drøm er vigtig. Og det er ærgerligt at du ikke skriver noget mere om dig selv og din situation.
   Mediterer du ?  Er du forelsket ? Har du høje idealer ? Eller forsvinder du engang imellem ind i halvpsykotiske tilstande ? Ryger du for meget af den hellige urt ??
  At flyve i drømme kan betyde mindst fire ting: 1. at miste jordforbindelse (især flyvedrømme, hvor flyet falder ned)
2. sex (hvor man jo også mister jordforbindelsen og er "oppe at flyve") og 3. den religiøse følelse, himmelflugt, at være høj og den vidunderlige følelse af frihed, der er for det troende menneske.
4. Flugt fra realiteterne. Drømmeri for at komme ud af en problemfyldt virkelighed.

   Du må selv dømme om, hvilket område du bevæger dig rundt i i din hverdag. I drømmen får du en kommentar til, at du har været oppe at flyve, men at du er kommet for højt op.
Måske er det en gunstig ting for dig i din situation, at du falder ned. "Fald nu ned" siger vi tit, når folk er kommet for højt op.
Og du landet i vand-elementet. Kilden til kraft, sex, velvære, liv, evnen til at "flyde med", forholde sig flexibel.
Måske er det ikke så tosset endda ? Men du skal selvfølgelig ikke drukne i det. Du skal ud af flyet, svømme lidt i vandet, og så trække vejret. Her er luftelementet igen.
Man få fornemmelsen ag at du er en personlighed, der er igang med en udvikling - lad mig høre fra dig, hvis du f.feks. mediterer eller har religiøse oplevelser.

Flyvedrømme kan betyde så meget, og fører i forskellige retninger. Du kan forhåbentlig selv dømme ud fra ovenstående antydninger...

Venligst
PETER VÆRUM