DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Ser sig selv i spejlet: Afkræftet, søvn, beruset, sløret.

 


Hej Peter, jeg håber du kan hjælpe.. For tiden, og de sidste par år, har jeg uhyggelig tit drømme, hvor jeg er fuldstændig afkræftet og ikke kan stå eller gå, eller bare løfte mine arme.. Jeg drømmer at jeg kan slæbe mig afsted hen ad gulvet, med pauser hvor jeg simpelthen falder i søvn.. På et eller andet tidspunkt i drømmen kommer jeg altid til et spejl, hvori jeg utydeligt kan se mig selv.. Det er altid sløret og jeg prøver at gnide mine øjne eller knibe dem sammen, men intet hjælper... 
I en anden variation af drømmen er jeg beruset og det er derfor jeg ikke rigtig kan bevæge mig.. 
Ved du hvorfor jeg ikke kan se mig selv tydeligt i spejlet? Og hvad betyder det mon, at jeg så tit drømmer om ikke at kunne bevæge mig af udmattelse? 

På forhånd tak, 
Sus

SVAR:

Det handler velsagtens altsammen - alle symbolerne- om bevidsthed. Du har problemer med at være klar, vågen, ædru... når du ser på dig selv. Men når drømmen kommer nu, på den måde, så er det erfaringsmæssigt fordi det lige nu er aktuelt - og muligt - at se klarere på sig selv.
Som det fremgår af alle mulige artikler her i DRØMMEBREVKASSEN tolker jeg drømme ud fra C.G.Jungs teorier; vigtigst er Jung's skelnen mellem jeg'et og SELVET ("din personlighed udgør en meget større helhed end dit jeg") - og drømme er tit afbildninger af relationen mellem jeg'et og Selvet.
At kigge sig i spejlet er selvfølgelig at se klarere på sig sig selv .... - eller præcisere - at blive præsenteret for jeg'et
ud fra Selvets (højere) synspunkt.
Og det vi ser, er så en kvinde, der er handlingslammet og energiforladt (sikkert også forvirret og med en følelse afmagt?)
og som har svært ved at se sklart på sig selv. En terapeut ville kunne hjælpe dig med at få et rigtigere selvbillede (men det er selvfølgelig nemt for mig at sige; men jeg kan ikke give dig nogle råd, og jeg synes heller ikke rigtigt, drømmen gør det, som drømme ellers tit gør det...).
Måske er det en hjælp, at drømmen peger på første skridt til at få problemetg løst: At vise problemet.
Held og lykke med at .. være vågen ..!

Venlig hilsen
Peter Værum