DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Er du ikke lidt hård ved dig selv ..?

 


Jeg kan i min vildeste fantasi ikke finde ud af hvad min drøm betyder. Jeg har haft den før (jeg fører drømme-journal over drømme jeg husker længe efter jeg vågner)

Jeg er ude på et større kompleks, hvorfor ved jeg ikke, men i drømmen opdager jeg at 'monstret' holder folk fanget, torturere dem og fodre dem til store kattedyr. I min drøm er jeg forfærdet over det jeg opdager men jeg forholder mig rolig hele vejen i gennem dette store landsted. Det ligner egenligt en stor lade eller noget ombygget til at indeholde disse dyr og fanger. Jeg mister min ven/partner/kæreste til morderen der står bag men det rør mig ikke, jeg er opsat på at fange hvem end der gør det. Jagten står til sidst mellem os. Manden er ikke længere menneskelig og det er ham eller mig. Jeg frygter ikke engang døden, men i vores faceoff er jeg bevægnet med en hobbykniv. Jeg har lige ridset en advarsel i tilfældet andre ville komme efter mig, at han bruger kniv, for jeg ved jeg måske ikke klare den. Han springer ud ( på nuværende er vi udenfor mod en vej eller P-plads tilhørende stedet.
Jeg griber hans våben arm og føler den største tilfredshed over at se de dybe sår kniven jeg har laver. Men der er ingen blod og jeg forventer ikke at se det. Jeg vågner inden han dør af det og er efterladt med en føleste af skuffelse over ikke at se manden dø, eller opleve min egen død fra hans våben. Jeg ved egenligt ikke hvem der vinder.

SVAR:

Jeg får et billede af en stor personlighed (dit "drømme-hjem" er et stort landsted)
Samtidig får jeg et billede af et meget, meget konfliktfyldt sind.
Hvordan er det du behandler dig selv ? Morderisk.
Vi husker lige på drømmeregel nr. 1:  ALLE OPTRÆDENDE I DEN DRØM ER SIDER AF DIG SELV.
Kattedyr er traditionelt i megen drømmetolkning symbol på drifter, seksuelle og agressive "dyriske" kræfter, og hvis har svært ved at acceptere, at man rummer  lyster  (som man måske betragter som mindre pæne) og drifter (måske også voldsom vrede?)  vil man have behov for en stærk indre kontrol.
Man vil være tilbøjelig til at kæmpe imod disse indre rørelser; man vil være fordømmende - over for sig selv, og faktisk dermed også over for andre, fortrængende, selvundertrykkende.
Det er nogle dramatiske symboler der er i din drøm. Kan du genkende mit billede af en sådan personlighed med sådanne dramatiske indre konflikter ?  (Husk der er meget gætteri i denne form for drømmetydning på afstand, hvis du slet ikke kan genkende noget af dette, så drop det...)
Altså: drømmen peger på - så vidt jeg kan se det - at du holder sig selv fanget, du piner dig selv ("torturerer"), du mister kontakten til din mandlige side, (modet, selvfølelsen, handlekraften osv. ....), der er både kamp, flugt oh næsten selvhad i dig...
Hvad siger drømmen til alt dette ? Læg mærke til vejen. Jeg gætter på at drømmens vigtigste symbol er P-pladsen. Jeg kunne godt unde dig en pause i alle disse indre kampe, al denne nedvurdering af dig selv.
Jeg tror, der inde i sit sind er et sted, hvor der er ro. Måske skal du til at meditere, eller finde én, der forstår dig. Du skal finde et fristed, hvor du kan parkere alle disse monstre, farlige dyr og fjender, der truer dit ego, din selvrespekt..

Det er en voldsom drøm, og måske tager jeg helt fejl i min tolkning; jeg vil derfor meget gerne have en form for tilbagemeldig - det gælder i øvrigt alle drømme-besvarelserne, men især din. Du trænger til at være lidt god ved dig selv på det indre plan.

Held og lykke med det.
PETER VÆRUM.