DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


En klassisk skygge-problematik

 
Hej Peter! 

Jeg er en ung kvinde på 22, som på det seneste har haft mange drømme om graviditet. Jeg er 100% sikker på at jeg ikke er gravid. Jeg går lige nu igennem den sværeste tid i mit liv og tænker det måske kan have noget med det at gøre? 
En drøm jeg vil gå mere i dybden med, er en drøm hvor jeg også er gravid. Det er jeg i en stor del af drømmen. Men herefter får jeg muligheden for at møde mit kommende barn. I drømmen er jeg godt klar over at det ikke er virkelighed. Altså jeg ved godt at jeg drømmer. Min drøm skifter over i sort/hvide farver og jeg er nærmest i en boble. Her sætter jeg mig ned på hug ned til den sødeste lille dreng jeg nogensinde har set. Han sidder og griner og smiler helt vildt og har mørkt hår. Han er vel omkring 1 år. Jeg aer ham på kinden og siger til ham "vi ses igen en dag, Christian" med en tåre ned af kinden på mig af glæde. Jeg følte en enorm stolthed over mit kommende barn. Herefter vågner jeg. 
Håber du har lyst og tid til at hjælpe mig med at tyde drømmen :-) 

Hilsen Camilla
 

SVAR:

Drømmebrevkassen er jo fuld af eksempler på drømme om graviditet og fødsel. Og jeg svarer altid: Hvad er det, du er ved at barsle med. Hvad er det, du er ved at sætte i verden ??
Din drøm er speciel - dels fordi det er en lucid drøm, dels fordi oplevelsen af mødet med "Christian" er så realistisk og konkret.
En lucid drøm er en drøm, hvor drømmeren er bevidst om at hun drømmer. Dvs. en drøm med højt bevidsthedsindhold. Jeg er ikke i tvivl om at det er en vigtig drøm for dig. Og måske - måske måske - er er det ikke nok at tolke den, som vi gør her i Drømmebrevkassen, dogmatisk ud fra Jung, rent symbolsk.
Men altså. Drømmen kommer midt i en krise. Du skriver, du går gennem den sværeste tid i dit liv. Én af måderne, som man kommer gennem sorger og kriser er at spørge: hvad kan jeg lære af det her ? Det lyder banalt, og det er så let at sige; men ikke desto mindre: Sorger og kriser fører til forandringer, transformation. Noget nyt bliver til. Nyt liv. Noget organisk.
D
u vil se, hvad det er en dag. Måske om et år.
Måske er der endvidere for dig et symbolsk indhold i navnet Christian (Christianus = kristen); måske ikke.

Drømmen kan måske - måske måske - tolkes i retning af at den vil minde dig om, at du skal byde forandringerne velkommen, med stor kærlighed, ligesom man gør med et lille barn.
(Jeg har jo skrevet meget om "kys frøen". Det rummer en gammel visdom: Hvis man møder det ubehagelige/væmmelæige med accept, tilgivelse og kærlighed, sker der en forandring... - lidt af det samme tema ser jeg i din drøm)
Det er uden tvivl en trøstende drøm. Ligesom sår læges "af sig selv", sådan er det også med hele vores fysisk-psykiske organisme. Af sig selv arbejder både kroppen og psyken på at udbedre skaderne, frem mod størst mulig sundhed og helhed - frem mod SELVET. I øjeblikket består dit højere SELVs arbejde åbenbart i trøst.
Håber du kan tage imod den trøst, der kommer inde fra dig selv.

Venligst
PETER VÆRUM