DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Afslapningsrummet. At lære at holde af sig selv.

  Hej Peter! 

Jeg har længe haft denne drøm i mit baghoved' og tænker tit over den når jeg sidder alene, og jeg kunne godt tænke mig at få nogle inputs fra andre. 
Drømmen i sig selv er forholdsvis "kort":
Den foregik i en slags skole, det var i hvert fald hvad jeg husker det som, hvor jeg gik gennem et rum der var zig-zag formet, dette rum har jeg ingen erindring eller forestilling om, husker det bare som sort. 
Jeg blev ledt helt ned til den anden ende af dette rum, hvor der var en niché af en slags. 
Her var der egentligt ikke noget videre end en madras/seng/chaisselong e.lign. - altså, et sted til afslapning og til at lægge sig. 
Her fik jeg at vide at jeg kunne ligge og slappe af (tror måske det er fordi jeg tit har så travlt, og har ofte haft brug for bare at koble af). Jeg faldt her i søvn, men blev pludselig vækket af en fremmed person som stod ved mig - jeg har ingen erindring om personen det var ikke nogen bestemt jeg kender, da der ikke ligefrem var noget ansigt - men jeg husker at denne person var så utrolig smuk, venlig og rar imod mig, og spurgte om denne måtte dele plads med mig, og hvile det samme sted - rar som jeg var sagde jeg ja. Da denne skikkelse lagde sig følte jeg en pludselig fred, stilhed, tryghed ja nærmest idyl. 

Jeg har ikke den fjerneste idé om hvorfor jeg skulle have sådan en drøm, men det er en af de få som længe har stået helt klart i min erindring og som har fulgt mig - og når jeg tænker tilbage kan jeg stadig mærke den fantastiske følelse. Jeg tror måske det er fordi at jeg i  min hverdag ofte er meget hjælpsom, gavmild osv - men jeg får sjældent noget igen, udover at mennesker ofte på et tidspunkt vender mig ryggen, og så pludselig igen beder om min hjælp - hvor jeg svare "ja" - og nu var der så endelig én som var kær. 
Jeg ved det ikke, men jeg kunne godt tænke mig at høre andres input - måske du har en idé

De bedste hilsener
Ole P.

SVAR:

Drømme om
huse, rum i huse eller indretning af boliger er altid interessante. For det er jo et snapshot af dig.
Du er på en skole - dvs. der er noget, du skal lære.
Du er zig-zag formet.. det er da morsomt, måske er du en "skæv" person, eller måske er dit sjæleliv ikke sådan lige til atr overskue....
hvad vigtigere er, at det er aktuelt for dig at være opmærksom på det område i din personlighed, hvor du kan spænde af. Fra et langt liv med meditation, afspænding, yoga og kropsterapi ved jeg, hvor vigtigt det er at koble af - også rent korporligt/muskulært. Du kan jo gøre det på en serie bevidste udåndinger - den teknik kender du sikkert.
Når du drømmer det nu - er det fordi det er vigtigt  nu; og ifølge alle mnine erfaringer ville du ikke drømme det, hvis det ikke var muligt og aktuelt at tage fat lige nu.
Den anden del af drømmen er ikke mindre interessant.
Det er en klassisk skyggedrøm. Skyggen er den oversete eller fortrængte side af vores personlighed "badsiden" - og for de fleste mennesker fremtræder den skræmmende/farefuld, når de møder den  side af deres personlighed i drømme; anderledes her. For her bekræfter drømmen tilsyneladende dit selvbillede! Interessant. Vi plejer at drømme om det, vi ikke ved - det der er ubevidst. Og du skildrer dig selv som en rar, hjælpsom, gavmild  osv fyr.
Det vil jeg ikke stille spørgsmål ved; det er sikkert rigtigt. Spørgsmålet er, om du egentlig mener det dybest inde - selv ??
Måske skal du have den hjælpsomme, selv-accepterende, kærlige side bedre integreret i din personlighed.
At lære at holde af sig selv er for mange mennesker en livslang, svær, men vigtig opgave.

HELD OG LYKKE MED DET !

Venlig hilsen
Peter Værum