DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Tandeftersyn. At komme for sent. Barn eller voksen ?

 
I nat drømte jeg, at jeg glemte et tandlægebesøg hos tandlægen. Hvad der undrer mig er, at jeg havde fået en tid hos den kommunale tandpleje, selvom jeg i drømmen (og i virkeligheden) er 27. De gav ikke tider til andre voksne, så det var særbehandling jeg fik fordi de kendte mig.

Jeg kom løbende derhen og undskyldte flovt for at have glemt min tid. en ældre gråhåret dame i modtagelsen så meget stramt og irriteret på mig da jeg forsigtigt spurgte, om jeg måtte få en ny tid. Jeg havde fået ind i hovedet, at det var kl. 15, men jeg havde tid kl. 13.30, hvilket jeg også havde skrevet i min mobil. Jeg fik dog en ny tid, men kun fordi de kendte mig, sagde hun, og jeg takkede.

Jeg har aldrig haft noget specielt tilhørsforhold til nogle af de kommunale tandplejeklinikker jeg har været på i årernes løb. Heller ikke negativt.

Hvad kan det betyde?
 
Venlig hilsen
Kit Thomasen

 

SVAR:

Her på DRØMMEBREVKASSEN vil du kunne finde masser af drømme om  tænder.
Det er udbredt symbol, som handler om at kunne bide fra sig, spytte ud, bide sig fast, vise vrede, vise tænder.
Hele dette psykologiske område trænger åbenbart til et eftersyn hos dig.
  Temaet om at komme for sent er også velkendt, og jeg plejer at gætte på, at der er forskellige hastigheder i forskellige dele af drømmeren. En beslutsom del, der gerne vil forandringer til det bedre, personlig vækst (eller måske personlige ambotioner...) og så en anden, mere forsigtig, tøvende, "konservativ" - måske magelig? - del, der ikke vil gå så hurtigt frem, deraf forsinkelsen.
  Og så er der et tredje tema, som du må tænke over. Barnlighed. Der stilles spørgsmål til, pom du egentli er blevet voksen - har du fundet en voksen, måske oven i købet "gråhåret" måde at behandle problemet med at bide til og bide fra sig og vise tænder - på ?

Du skriver ikke meget om dit liv eller de problemer, du går og tumler med - så jeg kan ikke svare nærmere; men mon ikke disse hints kan give dig nogle indfaldsvinkler, så du kan se, hvordan drømmen leverer et snapshot af din personlighed lige nu..?

Venligst
PETER VÆRUM