DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Mareridt. Mand klar til angreb og forsvar.

 
Hej Peter, 

Er en fyr på 20 år, som har haft en noget usædvanlig oplevelse du forhåbentlig kan sætte nogen ord på..

Gik tidligt i seng idag, det har været en lang dag med underskud i søvn fra dagen før med fest til nattens lyse morgen. Som forventet ender jeg rimelig hurtigt i dyb søvn.. Pludselig står jeg midt i en drøm hvilket  hurtigt udvikler sig til et sandt mareridt. Dette er atypisk for mit vedkommende da jeg ikke har haft nogen siden jeg var barn. Det eneste som jeg erindre er at jeg befinder mig langt tilbage i tiden i et gammelt tårn midt om natten. Af en ukendt årsag falder jeg ned af trapperne og ligger bevidstløs, stadigvæk inde i tårnet (Kan sammenlignes lidt med rundetårnet)

Imens jeg ligger bevidstløs var jeg i stand til at skimte en eller form for skikkelse, som nærmede mig. Var dog ikke i stand til at åbne mine øjne helt. Ser at skikkelsen er formet som en mandlig soldat med gevær på ryggen, det første han gør er at mærke efter på mit bryst for at se om jeg er i live.

Kunne ikke sige noget, og mine øjne var næsten helt lukkede, men kunne som sagt lige se skæret af en person. Prøver derfor ihærdigt at åbne munden, men uden held.. Kan se han går videre op af trapperne, indtil han stopper op får at se sig over skulderen og gav mig det køligste blik overhovedet.. Kunne meget tydeligt mærke han ikke havde nogen gode intentioner.. Her slår det så klik, hvorefter jeg ihærdigt prøver at kontrollere min egen krop. De sekunder hvor man intet kunne gøre var skræmmende. Formår dog i sidste ende at række min hånd ud efter ham og råber højlydt "HJÆLP" i søvne. Åbner efterfølgende mine øjne, hvor jeg havde forestillet mig jeg skulle have været ude af denne "drøm" nu.. Men istedet for indser jeg at skikkelsen af soldaten stadigvæk står der, men bare inde på mit værelse nu imens det er buldermørkt.. Her begynder mit hjerte for alvor at galopere og i samme øjeblik som jeg bevæger mig hen imod lyskontakten skifter soldatens skikkelse til en pige.. Alt går først væk først da jeg ruller ud af min seng og formår at tænde lyset.

N.

SVAR:

Ved en fest kan man jo drikke sig helt i hegnet: Man kan drikke sig bevidstløs. Så i det følgende vil jeg forudsætte, at drømmen kommenterer din adfærd til festen (håber helt ærligt, virkelig du morede dig...!)

Når man er 20 år og til fest er det mandlige og det kvindelige sikkert kraftigt eksponeret - og polariseret.
Noget drømmen tyder på, at du hat været/ eller skulle have været "en rigtig mand": aggressiv, soldater agtig, kampberedt.
Drømmen viser et vrængbillede af den rolle. Jung ville kalde det skyggen; bagsiden af din manderolle.

Pas på, du ikke fremover stivner i den rolle/attitude/adfærd.

Du må, som enhver mand, der vil udvikle sig, få fat i din ANIMA, din kvindelige side. Ellers er du i fare for at , psykisk set.

  Venligst
PETER VÆRUM