DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Meteor og måne..

 

Hej Peter

Her i nat havde jeg den her lidt besynderlige, tilbagevendende drøm. Jeg tænker, at når det nu ikke er første gang jeg har haft denne drøm måske er lidt vigtigt, at lytte til hvad min underbevidsthed prøver at fortælle mig. Jeg har prøvet at analysere lidt på den, men mangler stadig lidt for at kunne sætte den sammen og forstå den i en sammenhæng. Jeg håber, du vil og kan fortælle noget, der gør, at jeg kan opnå dette.

OBS: Huset vi befinder os i er min farmor og farfars, men min farmor og farfar selv optræder ikke i drømmen. I stedet er det min veninde og hendes familie (far, mor og lillesøster), der befinder sig i huset.

Jeg står i en døråbning og kigger på månen, der er kæmpe stor og virkelig flot, den er ikke grå, men i orange-nuancer. Den er helt rund, som ved fuldmåne, men den har alligevel den her form i venstre side, som ved månens 8. fase. Jeg kalder på min veninde som er inde i huset og siger, at hun skal komme og se månen, fordi den er vildt flot. Lige da hun kommer, styrter en meteor direkte ned i månen som udløses med et brag, efterfulgt af en dyb mandelig stemme der siger: ”Wild birds”. Jeg ved åbenbart godt hvad der menes med dette, så vi skynder os ind i huset, men når ikke at lukke/låse døren, før uendeligt mange sorte fugle sværmer rundt udenfor og prøver at komme ind i huset. Min veninde og jeg kæmper og prøver virkelig at holde døren lukket, for de sorte fugle må ikke komme ind i huset. Døren bliver aldrig helt lukket. Jeg ved i drømmen, at dette fænomen med ”Wild birds” ikke vil vare særlig lang tid, så jeg giver ikke op med at holde døren, men bliver ved. Pludselig forsvinder alle fuglene.

Lige da jeg vågner efter denne drøm føltes det nærmere som et mareridt end en drøm. Som om at jorden er ved at gå under grundet dette mærkelige måne/fugle-fænomen. Håber du kan og vil hjælpe.

Hilsen Dolly

SVAR:

Ja, det er ikke lige nogen dagligdags, gennemsnitlig drøm. Det er nok vigtigt, at du beskæftiger dig med den. Noget voldsomt melder sig til din bevidsthed fra dit ubevidste: meteoren! Hvad associerer du til den? Hvad tror du det kan være..?
Månen jo et stærkt symbol. Et kollektivt symbol på det kvindelige, det uvevidste, i astrologi er det vist moderen ? - det er det mystiske, det anede, især ved fuldmåne - - og den orange farve forekommer erfaringsmæssigt i forbindelse med hara - som har med lyst-sex-velvære-livskraft at gøre.
"Wild birds" siger mig ikke noget. Wild goose er en spirituel/terapeutisk retning og Angry birds kender jeg lige, selv om jeg tilhører en ældre generation. Men hvad er din egen association på det, der forstyrrer din sjælefred. Eller ude i fremtiden vil komme til at provokere dit selvbillede. Noget mandligt. Som måske provokerer dit kvindebillede (dig og veninden).
En meteor nedstyrter til månen med et brag. Det er stærke symboler.

Skriv gerne noget mere, måske også lidt om din alder, din situaltion og de evt. problemer, du går og tumler med for tiden.

Og held og lykke.

  Venligst
PETER VÆRUM