DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Jeg'et skal "dø". Jeg'et på spiontogt i Selvet.

 


Hej
Havde som ganske lille en drøm om hvordan jeg ville dø, drømte at landet var i krig og jeg var en form for friheds kæmper og samtidig med spion, og jeg drømmer at jeg ville blive fanget midt på gaden og skudt ned af en speciel form for pistol som blev brugt under 2 verdens krig direkte i siden af hovedet. Jeg har aldrig siden fået nogen anden drøm der bekræfter hvordan jeg dør, og jeg har kunne huske den lige siden jeg har været 6-7 år, men nu alt det der sker med Rusland der bevæger sig ind over Europa,  der havde jeg i starten  da man begyndte at tale om det med Rusland,  planer om at flytte til Australien, men nu begynder noget i mig at vokse hver gang jeg høre om nye overtrædelser fra Ruslands side, en tydelig følse af at jeg blir vred og til en hver tid vil gå i kamp, hvis det nogen sinde ville komme til at dk blir invaderet, og så popper den her drøm klart og tydeligt op igen fra barndommen.

Hvordan skal jeg tyde den drøm??

(Jeg er 29 år har boet de sidste 12 år i Kbh. er oprindeligt fra landet, og er midlertidigt flyttet på landet igen tæt på familien imens jeg studerer... Jeg er ...... - har rejst rigtig meget rundt i  verden, jeg er et meget socialt menneske, samtidigt et meget ydmygt og positivt menneske..)

Med venlig hilsen Helle, 29.

SVAR:

Husk drømmeregel nr. 1:  Alle optrædende i din drøm er sider af dig selv. Figuren "jeg" er dit ego, en  meget mindre det af hele dig. Jung kalder det Selvet.
 Iflg. Jung udvikler et menneske sig (individuation) frem mod større modenhed ved at centrere opmærksomheden og identifikationen i Selvet og ikke centrere opmærksomheden så meget om ego'etr og egoets behov. "Egoét skal dø" - eller "ego'et er truet af selvudvikling"). Så frygten for at blive "skudt ned" er ikke aktuel, pistolen hører fortiden til. Du er nu voksen; men selvfølgelig kommer din udviklingsproces til at rumme nogle konflikter, indre konflikter, konfrontation med dine fordomme, vrede m.v.

Så glem alt om frygt for Rusland og andre fremmede magter uden for dig selv - og glem alt om at flytte (på grund af en drøm; du kan ikke flygte fra dig Selv).
At være spion er at være iagttager i et fremmed land, et ukendt område i  din egen bevidsthed (det omfatter bl.a. hvad Jung kalder skyggen), og selvreflektion rummer konflikter nok i sig selv. Der vil også være megen modstand 8en spion er bange for at blive afsløret...) - men:
fat mod !

Til lykke med den drøm. Den varsler en udviklingsproces, en rejse mod Selvet. At komme hjem efter rejsen er at blive sig selv - at blive et Selv.
Jeg håber, du kender lidt til Jung og til denne måde at tolke drømme på; ellers vil den nok forekomme dig temmelig skør; men ...
  

Venligst
Peter Værum