DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Centret. Skærer hånden af. Nedkøling. Grænser.
Toget er kørt.

 


Hej Peter.

De sidste 3 nætter har jeg haft 3 forholdsvis korte drømme. Jeg vil så gerne vide hvad de betyder, da jeg de sidste dage har tvivlet meget på hvad jeg skal i fremtiden. Jeg bor på Ærø og det er meningen at jeg skal flytte til KBH og tage det sidste år af gymnasiet færdig. Det vil sige at jeg skal flytte fra min kæreste. Vi bor sammen i en dejlig lejlighed på Ærø. De sidste dage har jeg hverken haft lyst til kbh (for mange mennesker, for meget larm) eller Ærø (ikke så mange jeg kender mere, da folk flytter fra øen, og er ved at få ø kuller) Nogle gange har jeg bare lyst til at forsvinde til Italien og plukke vindruer men har jo altså forpligtelser her. Skole og kæreste.

1 drøm:
Jeg er i storcenter. SIdder med en kniv og lige pludselig skærer jeg halvdelen af min venstre hånd af -  det der er skåret af er langefinger, ringefinger, lillefinger og selve noget af håndfladen. Det gør ikke ondt. Jeg besluter mig for at finde en sygeplejerske der kan sy det sammen igen. Jeg går længe rundt i storcenteret for at finde en sygeplejerske. Efter noget tid lægger jeg 'hånden' ned i en køleboks så den ikke rådner. Det ligner at jeg begynder at få stumper af fingre. Og der slutter drømmen.

 
  2 drøm:
J eg skulle flytter ind i klubværelset. (Jeg er blevet skrevet op til et klubværelse i KBH. Et sted hvor man har eget værelse, men dele bad o g køkken.) Jeg kommer ind og der er en masse små værelser. 4 kvadratmeter hver uden vægge eller dør klods op af hi nanden. Så er der en opholdsværelse (i samme rum) hvor der er et stort bord og stole rundt om. Jeg spørger en pige o m hvad man skal gøre når man går fra sit værelse da det jo ikke kan låses. Hun kigger fjollet på mig og siger ''du skal jo ta ge delene fra bordet og stolene og lave vægge ud af dem''. Jeg griner af mig selv og siger selfølgelig. så begynder vi at skille  det af og sætte det op som vægge. SLUT.
      
3 dr øm:
Mig  og min kæreste er blevet enige om at vi skal giftes (vi har været sammen i halvandet år). Der kommer lidt familie til kaffe /kage og vi skal til at gifte os. Jeg bliver i tvivl da det er så impulsivt og så småt. Vi skal ikke engang sige ja til hinanden ell er have ringe på. WUPTI så er vi gift. Er ikke lykkelig men forvirret. Pludselig kører mig og min kæreste i et tog med mange  mennesker i. Toget kører meget stærkt og det går i stykker. Folk bliver revet ud og dræbt. Jeg går i panik og prøver at  komme af toget. Der er ingen andre end mig der går i panik. De sidder bare helt stille. Min kæreste er pludselig ikke i  drømmen mere. Jeg hopper af toget og ser nogle middelalder mennesker. Jeg spørg om jeg må være hos dem. Det må  jeg. Efter noget tid går det op for mig at det allesammen er elever/lærer fra Skoleskibet Danmark. De spørger mig og jeg vil  med dem. (Min kæreste har været med der) Jeg siger tjoooooo det ved jeg ikke. men ender med at sige nej da min kær ste minder mig om hvordan det er at være afsted. Det er ikke noget for mig. SLUT
 
 
Jeg håber virkelg, du kan og vil komme med et bud på hvad noget af disse forvirrede drømme betyder.
Tak på forhånd.
Hilsen Nille

 SVAR:
 
Du befinder dig i en vigtig valgsituation. Fare for økuller, men også fare for at blive opslugt af storbyens larm og grænseløshed (drøm 2: Ingen vægge i klubværelset). Drømme er ofte værdifulde i en sådan situation. Desværre kan jeg  ikke sige dig, hvad du skal gøre - men drømmene peger på nogle vigtige temaer i vores (dit) liv:

drøm  1: Det er ikke godt at amputere sine handlemuligheder. Og det er det, du har gjort. Eller rettere (det er jo venstre hånd, du har amputeret og som skal syes sammen igen): Følelserne omkring amputeringen af dit liv).
Heldigvis er der en side i dig, der kan læge sårene: Sygeplejersken der hjælper sig med at lappe de psykiske skader
på sjæl en sammen.
Mærk dit center. Storcentret i drøm 1 markerer, at vi er tæt på dit Livs centrale problematik, dit LIvs centrum. Eller din krop s centrum.
Det værs te der kan ske, når der er følelser på spil, er at køle dem ned. Så går man rundt bagefter og er forfrossen i sjælelive t. Det er ikke godt.
Du må se lv mærke efter, hvad det handler om, specielt i dit liv...

Drøm 2 fo rklarer, hvorfor du er betænkelig ved at flytte fra øen, selv om du er ved at få ø-kuller ved at være hjemme: Det er svæ rt for dig at holde dine grænser. Og i storbylivet, med dets mange sociale kontakter og åbenheden blandt studerende  på et kollegium, vil udfordre dig.
Jeg ville ikk e være bange for klub-værelse-livet. Men jeg ville være omhyggelig med at lære om grænse-problematikk en, som alle mennesker har - og lære at holde/forsvare mine grænser.
Du må selv m ærke efter.

Drøm 3. Det kører stærkt for dig i øjeblikket. Måske skulle man sige til lykke - selv om det er en forvirret tilstand du er i. Drømmen giv er velsagtens ingen besked om, hvordan du skal forholde dig til de kæreste og jeres forhold, men
drømmen om giftermål afspejler, at der er en ny, god, harmonisk balance og integration mellem mandligt og kvindeligt i dig.  Anima og Aninus kommer godt ud af det med hinanden. Til lykke. Det skal nok gå, selv om toget kører lidt stærkt,  så sjælen har svært ved at følge med. Individuationsprocessen er gået i gang, og måske kan kæresteforholdet  ikke klare det. Men du kan lære af det, i Livets skole, på Livets stornmfulde Skoleskib.

Jeg ville også sige : Tjooooh...

Held og lykke                
Peter Værum