DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Tidl. kæreste flyver væk  - dør. Animus.

 


Hej.
 
Jeg har haft en ubehagelig drøm fornylig. 
Jeg drømte at jeg var sammen med en mand som var min kæreste,(jeg er pt single) og vi var på hospitalet fordi han var syg. Lægerne sagde at han ikke havde langt igen, jeg lå ved ham i hospitalssengen, og holdt om ham. Pludselig var jeg et andet sted, men jeg så alligevel "udefra" hvad de sagde til ham, - at han skulle fragtes et andet sted hen med fly. Jeg ved ikke hvorfor. 

Jeg løb forvirret rundt fra den ene ende af drømmen til den anden, for at nå at sige farvel til ham inden de lettede. Jeg var ulykkelig og kunne ikke forstå hvorfor jeg ikke kunne nå ham, og mine venner som pludselig var foran mig, ville ikke hjælpe mig, de sad bare på græsset og kiggede på at jeg løb rundt. 

Og der fik jeg et opkald om at min kæreste døde inden han nåede flyet. 
Vil du hjælpe mig med at tyde denne underlige drøm? 

Vh 
Marianne F.
Sendt fra min iPad

SVAR:

Altså. Jeg tolker drømme ud fra Jung og ny-jungianernes teorier. Og ud fra C.G.Jung er det en hel klar ANIMUS-drøm.
Hvorfor er det vi forelsker os. Hvorfor forelskede du dig i den type, som din tidligere kæreste var ?  Og hvorfor er vi så blinde og "elverskudte" når vi er forelskede..? Jung påviser på mange måder i sit forfatterskab, hvordan det er projektioner.  Jeg har skrevet om det i min bog FRØER OG FARISÆERE. På samme måder som fjendebilleder opstår - negativt - ved at vi projicerer vores egen skygge på (måske) helt sagesløse personer/grupper, sådan taber vi hovedet - positivt - i forelskelsen og ser slet ikke manden inden bag projektionsskærmen; "kærlighed gør blind", nej det er forelskelse, der gør blind. For det er en projektion. En projektion af din egen maskuline side: ANIMUS. En side du sikkert ikke kender særlig godt, fordi du har brugt et helt liv til at identificere dig som kvinde. Naturligvis. Men hvad der er ubevidst, er vi tilbøjelige til at projecere over på andre; det er én af de psykologiske grundlove.
Altså. Jeg er helt sikker på, at du ikke får nogen information om din eks's habitus eller velbefindende i din drøm. Du får information om din egen ubevidste mandlighed. Animus. (Mænd har en ANIMA...)
Drømme præsenterer os for vore projektioner, og det er vigtigt at huske at det er sider af os selv.
  Hvordan var din eks ?  Hvordan opfatter du - her i denne tid med skred i køsrollerne - begrebet maskulinitet ?
Drømmen siger, at din mandlige side ikke er sund; din opfattelse af "det mandlige" er ved at ændre sig. Drømmebilledet af din tidl. kæreste er ved at dø. Og du skal have sagt ordentlig farvel til den side af dig selv.
Dvs. du skal ofre nogen opmærksomhed på balancen mellem kvindeligt og mandligt I DIG SELV.
Du behøver måske ikke længere den form for maskulinitet I DIG SELV længere.
Mandebilledet skal ikke "ud at flyve" dvs. forandringer. Mandebilledet dør. Det er ubrugeligt i fremtiden - set fra Selvets synspunkt.
Så vidt så godt.
Det spændende er så, hvad du kan bruge alt dette teori til. For hvad er - aktuelt - dit billede af mænd.  ..? Hvad er det for egenskaber, der karakteriserede, i dine øjne, din tidligere kæreste ..?  Det kan jeg ikke hjælpe dig med; en samtale kunne måske vise om du forbandt noget med disse tanker - men det er jo DRØMMEBREVKASSENS begrænsning.

Skriv gerne en tilbagemelding, om det her siger dig noget.

Venligst
Peter Værum