DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Ind i en fremmed planet - se ind i dit indre !

 


Hej Peter. Håber på du kan hjælpe mig med at forstå denne drøm, synes personligt at det er en meget spændende og speciel drøm, som jeg virkelig håber du vil analysere!

Det første jeg kan huske er at jeg føler jeg er i Italien, dog på en fremmed planet. Jeg var i selskab med min bedste veninde, (som minder meget om mig, på spirituelle områder). Vi mødte en pige der kunne følge os hen til en anden pige der kunne vise os det indre på denne planet. Der var en fare risiko ved dette, da en mand holdte øje med hvem der var i husene (alt dette foregik imens et stort event i nærheden trak de fleste mennesker til).
Vi fandt et lille hus der minder om et venteværelse. Hende der kunne få os ind i det indre på denne planet, virkede bekendt.
Måden det foregik på var at min veninde og jeg skulle blive helt små og gå ind igennem munden på hende, da hun var portalen.
Vi kom ind til det indre, hvor der var virkelig smukt og det er det eneste tidpunkt i drømmen jeg kan huske i farver. Himlen virkede levende og bevægede sig anderledes rundt om os end alm. skyer. Himlen var i mørk rød og orange nuancer.
Vi er tilbage i huset. Der spørger jeg om de tror vi også har et indre på vores planet, dette svarede de ja på (i drømmen ved jeg at der er et indre men lader som om jeg ikke gør) og at de godt ville finde hende der er portalen ind til det indre på jorden. Lige som hun er fundet kan vi ikke huske hvordan vi blev små før, og hvordan det egentlig foregik.
Og med det vågner jeg.

Har du nogen ide om hvad det kan betyde? jeg har på det sidste haft meget livlige drømme, de føles nærmest som minder når jeg vågner. Da jeg stadig kan huske mine drømme tydeligt.

Jeg er en pige der lige er blevet 20 år bor i lejlighed med min kæreste og hund. Min bedste veninde jeg er sammen med nærmest hver dag bor lige overfor mig. Jeg interessere mig meget for spirituelle ting. Og undersøger tit konspirations teorier. F.eks. har jeg tidligere undersøgt i bøger og på nettet hvad der står om den indre jord. Hvor jeg har fundet mange historier. Og har læst tekster hvor mænd og kvinder beskriver at de har været i kontakt med nogle der bor inde i jordens indre. Undersøger for det meste altid begge sider af en sag. Og vil meget gerne finde ud af om jeg får fortalt sandheden, eller om det holdes hemmeligt, af en eller anden grund;-).

P.s. (hvis du vil svare på dette også er det en stor hjælp, for ved bare det har en stor betydning ift. mit liv lige nu!!!) Hvad betyder det når man svømmer under vand i en udendørs pool, og man pludselig kommer i tanker om at man ikke kan trække vejret under vand og derfor skynder sig op til overfladen. Vandet var meget dybt. Og der gik lang tid før jeg kom i tanker om at jeg ikke kunne få vejret. Vandet virkede roligt og meget klart.
Jeg var i selskab med min søster som også svømmede rundt i vandet, men ikke så jeg kunne se hende, der vidste jeg bare. Husker at når jeg kiggede rundt var der mange forskellige dybder vand.
Og jeg var ikke bange, mere sådan en ups oplevelse.

Sophia

SVAR:

Det er en meget speciel drøm, og jeg er på ingen måde sikker på tolkningen.
Men den er interessant, og jeg tolker den i lyset af, at du skriver du er interesseret i spirituelle ting; mediterer du ?
Der er ikke meget EGO på en fremmed planet. Det er, som om du inde i dig (husk drømmeregel nr. 1.!) har en helt anden verden.
1. veninde er din skygge. Som så tit kan skyggen være en god hjælp (her måske din spiritualitet) tio at komme videre. 2. veninde er så vejviseren - hvor skal du hen ? Du skal indad. Det betones flere gange i drømmen.

Den gamle kristne mystiker Mester Eckehardt sagde: "Man kan kigge ud ad; på verden, på andre (som huset, hvor der foregår mange interessante ting)... - man kan også kigge på sig Selv, på sit indre, på sin sjæl. Men det er stadig ud ad. ..."
I nogle former for højere meditation prøver man at se indad: Spørge: hvem er det overhovedet der er vidne til det her.

Mit gæt er, at drømme peger på denne mulighed. At finde vejen indad vil være som at finde en fremmed planet. Motivet med at det foregår gennem munden på veninden, understreger denne tolkning. Det er et indre fænomen. I dig.
For at komme i kontakt med denne vej, vejen indad, skal du gøre dig lille - du må skyde EGO'et med dets storhedsdrømme, ambitioner, selvcentrerethed osv. til side.

Hvis du beskæftiger dig seriøst med spiritualitet, vil du nok kunne forstå tankegangen. Hvis det spirituelle for dig mere er noget med konspirationsteorier og andre "mærkelige ting mellem himmel og jord" er drømmen nok bare en kommentart til din læsning (dagsrest).

Den anden drøm om at svømme i dybt vand er nemmere at fortolke.
Vand står erfaringsmæssigt for følelser (i hvert fald vand, der hældes over én, brusebade o.lign. Og vand i pools. Tit også sex og lyst og velvære). Men når man dykker ned i havet eller dybt vand, har det tit en anden symbolværdi: Det ubevidste. Det er et findt tegn, at dér i din drøm er roligt og klart. Men alligevel må du huske på, at du også skal leve, trække vejret.
Ud over alt det dybe, der ligger under grænsen for, hvad man til daglig regner med, er der også en dagligdag inde på land. Det er vigtigt at have fødderne på jorden - grounding - når man har en indre, ukendt verden at udforske...

Held og lykke.

Venlig hilsen
Peter Værum