DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Panter i køkkenet

 


Kære Peter,

Jeg har drømt denne drøm 2 gange inden for 1 uge. Jeg har følelsen af, at den er vigtig, men kan ikke helt finde ud af, hvad den betyder.

Jeg sidder i et køkken. Det er dunkelt, måske brunt, eller mørkt træ. Ikke et køkken jeg kender. Ind kommer en stor sort panter, jeg bliver meget overrasket, overvejer om jeg skal blive bange, men jeg føler mig ikke truet. Den vender sit hoved mod mig og ser direkte på mig, og jeg ser den har en blå næse, og jeg bliver nysgerrig.

Og her vågner jeg så. Begge gang.

Jeg håber du har tid til at hjælpe med en fortolkning.

Mvh Christel


SVAR:

Typisk struktur i en almindelig drøm: noget fremmed trænger ind i ét af dine rum - altså: kræfter i det ubevidste melder sig for din bevidsthed, dit ego.
Køkkenet ?  Det er vel den side af dig, hvor du får næring. I øvrigt er det et gammelt (ud fra alkymien...) symbol på forandring. Den alkymiske ild brænder og symboliserer en transformation.
Panteren ? Dyr - især pattedyr - i drømme er tit symbol på det instinktive, symbol på drifter - når det gælder disse smidige, elegante, men også lidt skræmmende kattedyr, er det tit sex. Lyst. Den biologiske side af kærlighedslivet. Det kan også være agression, pantere kan jo bide fra sig.
Og den blå næse ? Tja, hvad skal man mene ? På mig virker det helt humoristisk, måske for at tage det farlige ud af symnbolet ? Men jeg ved ikke. Du må spørge dig selv, hvilke følelser, intuitioner og andre indfald, du får ved tanken om en panter med blå næse - og finde det i dig selv (som altid ved drømmesymboler).

Venlig hilsen
Peter Værum