DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Pas på barnet - og teen-ageren !

 

Hej Peter Værum

Jeg har læst i Psykologi at du kan og gerne vil tyde en drøm? Måske du kan få lidt ud af min?

Jeg passer et spædbarn i et klinisk miljø. Barnet ligger i en glas kiste. Kisten står ligesom inde i en væg i mavehøjde. Kisten er en dag tippet lidt, så barnet støder hovedet mod. Det generer ikke barnet, men jeg er bestyrtet og får rettet kisten. Et varmt lys er ved glaskisten, barnet kigger op på mig (ligger på ryggen, med hovedet udad) med store smukke øjne. Jeg ligger mærke til at barnet er utrolig smukt, med en fersken hud og varm i farverne.

Så er barnet pludselig blevet ældre – en dreng/ung mand  med halvlangt kulsort hår med lidt fald i håret. Han han har hvidt tøj på. Han er Den Russiske Prins. Han er fastspændt, og ikke glad. En dag er en fodrem gået løs – den russiske prins beder om at få lov at gå. Jeg siger nej, og skynder mig at ordne spændet. Jeg er MEGET bange for at han skal blive væk/stikke af. En dag er prinsen væk. Der bliver stor opstandelse. Det bliver breaking news og er hovedoverskriften i TV-avisen og nyhederne. Kongehuset bliver involveret. Jeg er tilstede sammen med andre + nogle af de kongelige. Vi taler om hvad vi skal gøre. Pludselig siger en: ”vi kan jo bare lade ham komme og gå som han vil” alle ånder lettet op – ja, selvfølgelig! Han skal få lov til at komme og gå som han vil!

Jeg vågner – og er utrolig glad og lettet og rørt!

Jeg er kvinde med mørkblond hår, men derfor kan det måske godt være mig. Jeg har været på spædbørnehjem til jeg var 2 år.

Tak.

Mange hilsner

Marian

SVAR:

Jeg tolker 1. del af drømmen fuldstændig som jeg ville tolke en drøm om graviditet (bortset fra at vi her er sikker på at den ikke handler om fysisk graviditet...) - den skal som sædvanlig tolkes symbolsk.
Bl.a. læg mærke til at kisten står i mave-højde!)

Du er ved at sætte en lille ny i verden: Det kan være et projekt
(da jeg sendte min første bog "FRØER OG FARISÆERE" ind til forlaget, drømte jeg at jeg var højgravid og ved at føde....(!))
- det kan være en kærlighedsaffære, der skal realiseres og måske legaliseres (?) - det kan være et firma - noget du tænker på og er ved at barsle med.
Noget vigtigt. Måske noget ..organisk. Noget der skal ud i verden - og vokse.

Det kan være et iværksætterprojekt; det kan være så meget.

Nu hvor der ikke er en rummelig og nærende livmoder, er det godt at der er en varmelampe. Der skal omsorg og (menneskelig?) varme og lys på dette vigtige projekt.

I lyset af anden halvdel af drømmen skal du måske tænke 13-14 år tilbage; satte du da noget nyt i verden ? Noget som nu "går sine egne veje", som volder problemer, der kræver stor opmærksomhed (medierne, hovedoverskrifterne... - det er jo altsammen udtryk for den energi du med alle sider i dig skal lægge i at være opmærksom på, hvad der sker). Teenage alderen er jo lige præcis den fase, hvor en frigørelse og en selvstændighedsproces skal finde sted.

Det må have været et vellykket proces, fremmedartet, kongeligt - som en russisk prins i et eventyr.
Du må næsten selv vide, hvad det har drejet sig om (du har drømt drømmen i 2008, som nævnt er der sommetider lange ventetider her på DRØMMEBREVKASSEN :-) Når kongehuset også bliver blandet ind i processen, er det en vigtig sag: Dit øverste styrende princip, Selvet, høje idealer, spiritualitet osv. skal mobiliseres for at styre - eller overvåge - hvordan det går med "barnet" projektet.

I slutningen af en drøm ligger der tit et forslag til en udvej. Et forslag eller et udkast til en løsning p å problemet. Der er i processen skete noget, du ikke havde regnet med. Det er blevet en russisk prins, og han går sine egne veje.
Drømmen siger: Slap af. Lad det ske. Den siger det så stærkt, at du bliver helt rørt af det.
Sådan er det tit med vigtige drømme. Den har en karakter - organisk, vækst, højtidelig i tonen og symbolsproget...) - så jeg fristes til at sige, at dens budskab er: Guds vilje ske. Eller - sagt i et andet sprog - : "Slap af".

Den har givetvis interesse for andre, bl.a. de mange der har drømme om graviditet og fødsel, så selv om det er længe siden du sendte den ind til DRØMMEBREVKASSEN, lægger jeg den ud på hjemmesiderne.

Venlig hilsen
Peter Værum