DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


I edderkoppens spind.

 


Hej Peter.
Jeg håber du kan hjælpe mig med at få tydet min drøm som jeg har haft i nat. Normalt drømmer jeg rigtig meget, og har mange fantasifulde og overnaturlige drømme som jeg egentlig ikke tænker mere over. Men lige denne her drøm synes jeg var meget interessant, så håber du kan hjælpe mig med den da den har siddet fast i mit hoved hele dagen:

Jeg drømmer om en stor brun ækel edderkop, som mig i min mor vil have slået ihjel, det er bare helt umuligt for os at slå den ihjel - vi prøver at skære den over, drukne den, brænde den, ja alt hvad man nu kan, fordi vi er bange for den og vil bare have den væk! Men lige meget hvad så overlever den og løber fra os så vi skal fange den og prøve at slå den ihjel nye steder hele tiden. Det lykkedes bare aldrig for os. Drømmen var overordnet meget mørk og dyster, dog var edderkoppen den mest uhyggelige - meget stor (større end en fugleedderkop) og brun. Det skal lige siges at mit forhold til min mor har altid været rigtig godt, vi har altid været meget tætte. lige nu er jeg flyttet hjem til min mor og far, for at arbejde og spare penge op. Håber du kan hjælpe mig da jeg er ekstremt nysgerrig! Mvh. Christa

Sendt fra min iPhone


SVAR:

Der er mange erfaringer af, at drømme om edderkopper er symptom på problemer i relationen til MODEREN.
Ofte morderen i hendes mest omklamrende/"opslugende" aspekt. Jeg kan ikke forklare dig hvorfor, men jeg har også selv erfaringer fra Drømmebrevkassen med det.
Nu skriver du ganske vist, at dit forhold til din mor er godt. Så muligvis skal/kan drømmen tolkes helt anderledes; det kan meget vel tænkes.
  Alligevel:  Drømme peger jo altid på det, der er ubevidst - dét vi over ser til daglig.
Og du fortæller, at du efter at have boet for dig selv, nu er flyttet tilbage til din mor og far. Jeg klunne godt forewstille mig, at det gav nogle mere eller mindre ubevidste gnidninger og konflikter. De lader sig ikke feje ind under gulvtæppet - I får ikke edderkoppen slået ihjel. I drømme plejer det at være sådan, at jo mere man prøver at udrydde det ubehagelige, desto mere omfattende bliver det - edderkoppen vokser.

Venlig hilsen
Peter Værum