DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Glemmer taske, indbrug i hjemmet, at finde sit rette hjem...

 

Hej Peter


Kan du hjælpe mig?​

  • Drømmer at jeg glemmer min taske/pung et sted, går i panik, skynder mig tilbage for at hente den, kan bare ikke komme frem til min taske/pung.

  • Drømmer tit at nogen laver indbrud i mit hjem uden at der bliver taget noget, døren bliver brudt op eller hængslerne skruet af og jeg er i panik.
  • Drømmer tit at jeg pludselig er flyttet fra min bolig som jeg er meget glad for? prøver at finde ny bolig, kan kun finde meget dårlige boliger, jeg går i panik og kan ikke forstå hvorfor jeg har opsagt min bolig, jeg vil tilbage til min bolig, det kan jeg ikke da andre skal bo der.

 
Med venlig hilsen

AliceSVAR:

Klassiske drømmetemaer:  Den personlige taske, som kvinder og mange mænd altid bærer rundt med sig, og pungen med éns personkort, og kontokortnr. m.v. er typiske symboler i drømme, som vedrører éns identitet.
Så på én eller anden måde, må du stille sprøgsmål til, hvem du egentlig er. Ud fra Jungs skelnen mellem ego´et og SELVET, er det måske den større helhed, der virkelig er DIG, der banker på og stiller det urgamle spørgsmål, som skal besvares: Hvem er jeg ?
Det kan opgså være, det blot er forandringer i din livssituation, der kalder på, at du tager din selvforståelse op til revision.
På baggrund af dette, er det let (i hvert fald for mig) at forstå de to næste drømme. I drømme som i eventyr drejer det sig om at komme hjem. Endemålet for eventyrets rejse, Livets rejse, er at få skabt et sted, hvor man hører hjemme, føler sig hjemme, er kommet på rette hylde, er i sit Es, er sig SELV. Drømme om flytninger, ombygninger, udbygninger, opdagelse af nye værelser i ens hus osv. skal forstås ud fra denne symbolik.
I dit hus er der kræfter, du ikke kender til, der gerne vil have noget opmærksomhed; det handler om det fortrængte i din underbevidsthed. Det kan godt være det skræmmer dig, men drømme-Selvet ønsker du skal se på det, når hængslerne til forsvarsmekanismerne er skruet af, er du klar til at "se hundede i øjnene" (som jeg skriver om i 
min bog "Frøer og farisæere "a propos H.C.A. Fyrtøjet...)
Og ligeledes men den tredje drøm: Du er vist ikke rigtig dig selv for tiden ?? Du har måske ændret dig og er ikke tilfreds med din nye identitet. Og det er jo et centralt spørgsmål: Hvad er din essens..? "Hvad nytter det at man vinder den hele verden, hvis man tager skade på sin sjæl". Opgaven er at finde en måde at være til på, hvor du er hjemme.

Held og lykke

Venlig hilsen
Peter Værum