DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Hvad er det, du vil pynte på, når du kigger op ad ?

 
Hej Peter
Jeg drømte at jeg skulle have malet mit store flotte stukloft. Da jeg kom tilbage stod loftet tilbage uden stukke. Mændene fortalte at stukkene faldt af da de rensede loftet for maling. Jeg blev vred og ked af det og bebrejdede dem at de ikke stoppede inden alle stukkene faldt af. De mente ikke man kunne gøre det anderledes og blev vrede da jeg ville fyre dem og ikke give dem penge for det meget ødelagte loft. 
Jeg vågner trist og modløs.
Hvad mon det betyder?
Hilsner

Jette 

SVAR:

Jeg faktisk aldrig været ude for det symbol før: Loftet (set indefra...); jeg kender til vinduer, døre, tagetagen,  kældre...- men loftet i en stue..? Det ved jeg ikke hvad betyder. Men altså: HUSET er dig. ("Sjælens bolig" = kroppen, personligheden).  Stuen er DIG. Og du er interesseret i at få DIG udsmykket bedre, på "ydersiden" (Jung taler om persona, forhåbentlig siger det dig noget, for det er i det lag, vi er (Sminke, maling, kostumer, roller, teaterscener...) - ydersiden, som du viser frem for andre. Stuk er noget gammeldags. Noget i dig vil have det fjernet - og det er self en ubehageklig proces, derfor er "mændene" (den side af dig) så dumme og du er så vred.
    Nu skriver du slet ikke noget om din dagligdag, problemstillingerne aktuelt eller hvad du ellers går og tumler med, så længere kan jeg ikke komme

Venligst Peter Værum.