DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Monsteret: Vrede. Brand og had. Skolen.

 


Jeg har en tilbagevende drøm omkring min gamle skole:
det er ligsom nogle slags monster
der bare laver mærkelige ting og slås og
fanger mine venner og ÆDER DEM
mens jeg bare LØBER OG LØBER væk
og gemmer mig både inde og ude i skolegården og inde i selve skolen
inde for jeg kan huske at
der er nogle store monstre og
der er ild over det hele og at der er brand og had over det hele
det er godt nok dag, men der er mørkt over det hele..

Jeg ville bare vide  hvad dog det kan betyde og hvorfor den nogle gange kommer tilbage ????????  


SVAR:

Husk drømmeregel nr. 1: Alle optrædende, alle ingredienser, i din drøm er sider af dig selv. Hvad skulle det ellers være ?!
Jeg får et billede af en ung mand, der bærer på nogle meget voldsomme følelser. Monster-agtige emotioner: Det kunne typisk være vrede. Senere i dit referat af drømmen nævner du selv "brand og had". Ild, der hærger, er et typisk drømmesymbol på negative, hadefulde følelser - eller vrede.
Vrede kan være sund; der er kraft i vrede, og man skal kunne sige fra. Men blind vrede, der skyldes ubevidsthed og projektion, hærger som et monster, der æder alle de sunde sider, der også er i dig (vennerne).
Det foregår på din gamle skole. Måske handler det om en tilbagelagt fase i dit liv. Men der er stadig noget at lære.
Det håber jeg, du kan. For din underbevidsthed "ved" godt, at det er nogle destruktive følelser, der så-at-sige æder de gode og sunde sider, der også er i dig (i drømmen symboliseret ved dine venner).

Jeg hører af og til unge mennesker sige: "Jeg kunne smadre dem", "han skulle ha' nosserne skåret af!" og lignende udbrud af blindt, selvretfærdigt had - mod nogle, som man ikke kan li', måske er forarget over. Det er netop blindt had, der er ikke meget god dansk besindighed i den slags emotionel styrkelse af et måske svagt EGO.

Du er på flugt for den selvindsigt, der ligger i drømmebilledet af monsteret. Du LØBER og LØBER VÆK fra den selvindsigt. Men løsningen, den menneskelige vækst frem mod større modenhed og mindre angst, ligger i drømmebilledet af skolen, som du søger tilflugt i: Stedet hvor man lærer noget.

Når drømmen kommer igen og igen, er det fordi budskabet er vigtigt. Det vil erfaringsmæssigt i forskellige variationer blive ved at komme igen, indtil du har forstået budskabet.

Dette er et svar på en mail, jeg fik for 5 år siden - og jeg sender ikke besked om, at drømmen nu er tydet; så jeg kan gå ud fra, at du ikke læser svaret. Men jeg lægger mailen ud på hjemmesiderne, fordi jeg får mange beretninger om den type drømme. Derfor tillader jeg mig at være mere udiplomatisk og mindre empatisk forstående end jeg plejer at være. For - jeg er skræmt og kan ikke li´ den form for personlighedstype, der tænker sort-hvidt og reagerer så emotionelt.

Drømmene siger, at det meget had mest går ud over individet selv. Blindt had hærger i psyken som en ildebrand - og det ubevidste "ved" godt, at der er fare på færde - det kan gå ud over den psykiske og fysiske sundhed. Så jeg håber for dig og andre, at I kan lære en mere afbalanceret dømmekraft i livets skole....

Venlig hilsen
Peter Værum