DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Femina, forlystelser, frit fald - og højdeskræk.

 

Hej Peter.
Jeg drømte i nat, at min veninde og jeg var i forlystelsespark sammen.
Der så vi så, at Femina-kvindeløb blev afholdt og en kvinde opfordrer os til at prøve kræfter med det - enten 0.25 km, 0.5 km eller 1 km.
Vi aftalte, at vi ville deltage i det, efter vi havde set på parken.
I løbet af dagen får vi os en overvægtig ven, og ham følges vi med hen til Femina-løbet. Han valgte at løbe 1 km, og han klarede det hurtigere end os.
Herefter tog vi hen til en forlystelse.
Det var som et "frit fald-tårn", men i stedet for at blive hejst op i maskinen, skulle man tage en skilift.
Skiliften var usikker og hvis man lænede sig tilbage for at se, hvor langt man var kommet op, tog den en svingning og startede turen derop forfra.
Min veninde blev bange, og bad mig sidde stille.
Da vi kommer derop, grebes jeg af panik. Jeg lider af højdeskræk og jeg kan simpelthen ikke tage forlystelsen (selvom jeg i virkeligheden tidligere har prøvet det der var værre for at bekæmpe min skræk).
Da lægger en fyr fra den uddannelse, jeg er i gang med, en arm omkring skulderen på mig, og siger, at det er helt okay, og at jeg ikke behøver at prøve forlystelsen.

Derefter vågner jeg, og jeg føler mig som et stort spørgsmålstegn.
Håber du kan tyde noget herudfra, for jeg har drømt om den samme veninde flere nætter i denne uge, hvor vi drager på oplevelser sammen.

Med venlig hilsen Gitte

SVAR:

Hvis vi nu antager at drømmen repræsenterer et snapshot af dig - din krop, dit sind - med de forskellige sider, der er i spil for øjeblikket.... - så er det klart, at det handler om kvindeligt og mandligt, der skal finde en ny balance.
Jeg mener - kan det siges tydeligere: Deltage i et FEMINA-løb sammen med en veninde !
Og en overvægtig fyr !
Desværre er det ham, der vinder, når det gælder forlystelse.
Forlystelser, lyst.
Frit fald, højdeskræk, skilift, nedad: Er du bange for at komme fra hovedet (tankerne) ned i kroppen (med dens forlystelser)  ?  (Sammenlign med de andre kvinde-drømme her i DRØMMEBREVKASSEN om højdespring, brigde-jumping og elastikspring...)
Jeg tror, drømmen siger, at hvis du skal tage springet, skal du gøre det på en kvindelig facon.
Det mandlige må ikke have overvægt i dine beslutninger og din handlemåde, når det gælder "forlystelser".
    Hvad  er "kvindeligt" ? - jeg pejler mig ind på det med ord som rummeligt, hengivent, modigt, tålmodigt, sanseligt, forstående, frodigt.... - men det er selvfølgelig mine ord. Du kan måske bedre bruge drømmens udkast til, hvilke kvindelige egenskaber, der er i spil: Nemlig din veninde, på godt og ondt.
Du skal bruge de egenskaber, som du finder hos din veninde - hvordan er hun i din optik ?
Find disse egenskaber i dig selv.
Og du skal - når det endelig kommer til beslutning, handling, præstation, vilje (hvad jeg opfatter som mandligt) - bruge de egenskaber, som din ven fra din uddannelse, besidder. De egenskaber kan - i modsætning til den overvægtige, der vinder lige i øjeblikket - være dig til hjælp. Det han råder dig til, er at vente, ikke at forcere, det er helt ok, du behøver ikke tvinge dig selv til at prøve "forlystelsen" - - det er vel egentlig en temmelig kvindelig holdning, er det ikke ??
   Jeg ved det ikke, vi har forskellige indstillinger til "kvindeligt" og "mandligt" - drømmen virker som om du er i gang med at finde ud af, hvad det for dig indebærer, at være kvinde. Og finde en rimeligere balance.

Held og lykke med det.   


Venlig hilsen
Peter Værum