DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Toiletdrøm. Hvad stiller man op med sit indre pis ???

 


Hej Peter. Jeg skriver da jeg virkelig gerne vil have min drøm tydet! 

Jeg drømte i nat at toilettet var optaget og jeg ikke kunne holde mig og tissede hele vejen op af trappen. 
Lige pludselig var jeg et andet sted. Et sted jeg ikke kendte, men min hf var lige om hjørnet og jeg var taget ud med to veninder som bor meget langt væk. Jeg sagde jeg kun havde en halv time, for så skulle jeg tilbage til skolen. 

Jeg ved ikke hvorfor eller hvordan, men vi var inde på et stort gammelt råddent toilet midt ved sådan en skov med en sti.
Derinde stod vi og betragtede et maleri, da der pludselig kommer en masse indvandrere og spørger mig om jeg ikke har en smøg. Jeg giver dem, men de vil ha mere og mere, jeg bliver sur på dem men de ender med at få hele pakken.
I mellemtiden er mine veninder gået ud af toilettet, og da jeg kommer ud kan jeg ikke finde dem. 
Jeg vælger at tage tilbage på skolen men der står en kæmpe stor og tyk farlig indvandrer og vil ikke lade mig gå. Han begynder at sige alle mulige klamme ting til mig, men jeg vil ikke vise at jeg er utryg. Så jeg giver ham en lussing og råber og bander at det vil jeg ik finde mig i. Jeg ønsker på det tidspunkt at jeg har en pistol, da han tager fat om halsen på mig og løfter mig op. 

Da vågner jeg og halv sveder og har fundet ud af at jeg har taget mit tøj af i søvne. 
Det er en meget skræmmende drøm,og jeg har læst at du skriver at alle personer er en side af en selv, jeg kan bare ik se hvordan jeg kunne være sådan? 
Håber på svar :-)
:-)

SVAR:

Klassiske toiletdrøm. Utrolig mange danskere drømmer den slags drømme. De stiller spørgsmålet: Hvordan kommer du af med dit indre pis og lort. Vrede, fortrængt bitterhed, galde, fordomme. Pis og lort. Vi er allesammen fulde af det.
For dig er det aktuelt at se på, ellers ville du ikke drømme sådan.

Heldigvis har du et par gode veninder ved din side. Det er positive skygge sider, de repræsenterer sider af dig selv. Anderledes med indvandrerne - den maskuline side af dig selv kender du dårligt, du er bange når du møder den ukendte side af din Animus (Jung). Og derfor vil du være tilbøjelig til at projicere en masse agressivitet over på indvandrere.

At se på et maleri i drømme er at fokusere på noget bestemt. Så det ville være interessant at vide, hvad der er på det maleri. Men det må så vente.

Du er kommet langt væk fra skolen, hvor du hører til: Du er kommet langt væk fra dig selv.

Jeg har et helt kapitel i min bog "FRØER OG FARISÆERE" om toiletdrømme (kap 12) og om, hvordan de til er tegn på gunstige muligheder for forvandling. Det gælder om at acceptere de "ildelugtende" sider af éns egen personlighed. KYS FRØEN ! Så sker der en forvandling. Accepter dine skyggesider, KYS frøen i stedet for at stikke lussinger og råbe og bande og skyde med pistol. Det er dig selv, du skyder på.

Læs også: Hvordan lærer man at integrere sin skygge.

Held og lykke.

Venlig hilsen
Peter Værum