DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Det vågne jeg tænker "ven" - drømmen råber "kæreste"
 


Hej. Jeg er pige på 17 år. Jeg har den her drøm, som jeg har haft er par gange. Eller det ik
den samme drøm, men det er med den samme person. Jeg er venner med en der hedder
Tom, som går på mig efterskole. Vi er gode venner, og det er også det eneste. Vi har det
rigtig hyggeligt sammen, når vi er sammen. De drømme jeg har drømt, er hvor Tom har
været min kæreste. Jeg kan ikke huske, hvad der skete i drømmene, men alt jeg husker er
 bare, at han og jeg var kærester. Jeg forstår bare ikke, hvorfor jeg drømmer sådan noget, når jeg ikke har nogle følelser for ham.
Jeg håber du kan hjælpe mig, selvom du ikke har meget at gå ud fra.
Knus.
Sendt fra min iPhone


SVAR:

Klassisk drøm. Rigtig, rigtig mange 17-årige (både kvinder og fyre) drømmer drømme, der er opbygget på den måde. (Tit er der bare to kandidater, der skal vælges imellem). Jeg ved det, for jeg har haft DRØMMEBREVKASSEN siden 1999.

Alle drømme giver anledning til at overveje, hvad det menneskelige sind - eller den menneskelige personlighed - er for en mærkelig størrelse. Jung deler bevidstheden op i: bevidst og ubevidst, og skelner mellem: jeg'et og Selvet.
 Jeg'et kender du. Det er den fornuftige, vågne opmærksomhed, der tænker: "Vi skal kun være venner; det er så hyggeligt!"
Men Selvet er en langt mere omfattende størrelse: Det hele menneske rummer, drifter, drømme, følelser, og en speciel form for intuitiv visdom, der er klogere end klogskab, mere vågen end vågen, mere indstillet på forsoning og forening end jeg'et der altid har travlt med at adskille sig: "Jeg er ikke som de andre".
 
Problemet med ham, vi her kalder "Tom" klarer du nok selv. Du er så heldig at gå på efterskole,  hvor der er et  gunstigt miljø at blive voksen i.

Efter en sådan drøm vil jeg anbefale, at du mærker efter. Ikke blot bruger den fornuften og tanken; men også trækker vejret dybt et par gange og mærker mavefornemmelsen, og impulserne fra driftslivet (drifter, som mennesker har fælles med andre pattedyr: redebyggerinstinkt, flokdyrsmentalitet, moderfølelse (det biologiske ur), og selvfølgelig: aggression (impulsen til at bide fra sig) -  og sex (parring og parringsleg).

Og ikke blot skal du mærke efter i maven eller rundt andre steder i kroppen - du skal også huske, at din personlighed er meget mere end dit jeg. At Livet er en vandring fra at være et jeg til at være sig SELV - drømmene minder os om det, og kærestevalget og kæresteerfaringer lærer os vigtige ting om os selv, også "højere" ting...

God fornøjelse
Peter Værum