DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Jaget af isbjørne. Låste døre. Politibetjenten.

 

Jeg kom ind tilfældigt i din drømmetydnings hjemmeside og ønsker at, nu er det endeligt tid til at tydet mine, gentagne gang på gang drømme, jagtet af Isbjørne (næsten altid 3 Isbjørn).

Der kan være imellem 1 ½ 3 mdr. mellemrum at, drømme om jaget af Isbjørne.

Inat er de der igen. Drømme startede:

Jeg havde født et barn, (har ikke lagt mærke til hvad køn) jeg prøver at amme barnet da der pludseligt gik panik i mine omgivelser.
Jeg så tre isbjørne(mor og halvvoksne unger). Der var én der hiver mig væk for ikke at jeg skal ser op til de bjørne. Barnet græd og jeg prøver at lukke munden på den ved at amme uden held. Der gik i panik i mig og dermed give en lussing på barnet.
Meget overrasket så personen mig og sagde at man ikke slå børn.  Barnet grædt højt og isbjørnene opdage os hvor vi er. Jeg kender ikke personen som hjælper mig med
at flygte igennem bygningen (blok, kalder vi dem) mens
jeg løber med barnet i hånden.
Så er jeg pludseligt uden barn.
Jeg prøver at åbne døre til døre mens jeg løber i hælene Isbjørne. Det lykkedes mig at komme ind og råbte at der er isbjørne derud. 

Igen blev jeg fundet og jeg skynder mig og flygte via altanen. Jeg løb og løb og kunne se bjørne ikke er langt fra mig. Jeg har det ikke godt og i det vil jeg gerne overlive.

Jeg kom ned til havne og kunne se RAL (forkort for royal arctic line)bygning. Jeg kan se ansatte er ved at låse dørene for at jeg ikke skal kom ind. I det kæmpede jeg at komme ind  via en af dørene og til sidst lykkedes det og jeg kom ind.

Alle døre blev lås grundigt.

Jeg kan se alle folk kom længere og længer op af bygningen, hvor der til sidst er ikke mere at kom over. Der er en der sagde til og at alarmen er sat. Betyder bjørnene er kom ind. Vi ved ikke hvor længe det vil tager for dem at komme op til os.

I det begynder jeg at fortælle folkene at vi kan ring efter hjælp, til politiet.  Der gøres klar til kamp op i øverste etage af bygningen.

Jeg blev bange og fanget af min angst prøver jeg at finde en mobil telefon i mine lommer.

Jeg fandt en og hurtigt ringer jeg til politiet for at får hjælp. Jeg prøver at taste, jeg er for rystet til at taste rigtigt. Til sidst lykkedes det.

Politiet tog telefonen og jeg med hurtigt og rysten over hele krop prøver at fortælle om situationen, som kunne nok ikke forstås rigtigt fra politiet.

Igen prøver jeg at forklare denne mere roligt. Det lykkedes mig at forklar hele jagtet af isbjørne episode.

Så sagde politimanden pludseligt at det er underbemandet og det havde ikke personale ressourcer nok til at hjælpe.

Jeg kunne høre og se at ansatte i RAL begynder med at løbe deres vej. Men hvorhen?? Der er ikke noget mere at flytte vi er helt op på taget af denne høje bygning.

Der gik i panik i mig, for jeg vil live.

Så er jeg vågnet. Helt færdigt.

Nogen gang i mine drømme, nogenlunde samme jagtet drøm, kan jeg pludseligt med at flyve. Og jeg svæver og kan mærke at jeg overliver situationen.

Håber du har en forklaring med mine drømme.

Min mand siger altid at det er mine ubevidste tanker der gøre at jeg drømmer så tit sådan nonsent drømme.

Med venlig hilsen
Tuunu
fra Grønland

[Lidt om mig selv:
mor til to børn. 18 år og 16 år. Jeg bor ikke sammen mine børn. (skilt)

Jeg arbejder i ...... som ......kontormedarbejder.
Søger nyt arbejd pga. ønsker om at prøve andet og anderledes. T
ilfreds med min arbejdsopgave; men kollegialt træt fordi alt for meget sladdersnak og alt for meget problem snak, negativt snakke. (Ikke min type.)
Jeg er glad person og går op meget at løse svært opgave. Kan nogen gang være alt for meget krævende og spørgende.
Mit problem stilling er nok at jeg gerne vil væk fra min nuværende arbejdsplads. At for arbejde er meget svært i vores lille by.
Håber at det kan hjælpe lidt dette her. ]

SVAR:

Typisk drøm. Fordi du er grønlænder, kan vi nok se bort fra is- og regne med at det er kulturelt bestemt, så det svarer til andre kvinders drømme om store bjørne: Driftssiden i det at være mor og de mægtige kræfter, der bor i det "dyriske", instinktive. Det kan også handle om andre former for konflikter eller indre uro, men jeg tror din mand har ret i at det er noget information fra det ubevidste (men jeg er uenig med ham i at det er noget nonsens...).

Barnet: Hvad er det, du for nylig har barslet med. En idé om et nyt job eller en idé til et nyt job eller noget helt tredje ??
Det positive, der ligger i at du har sat noget nyt i verden, er nu truet. Barnet græder og der er fare for at det forvandler sig til et problem. Du kan tilføre næring (positivt: amme barnet) eller du kan prøve at bekæmpe den side af dig selv (slå babyen) - lige lidt hjælper det.

Nej, jeg giver manden ret: Man må ikke slå barnet dvs. behandle den side af dig selv med negative følelser og mangel på accept.

Dit liv uden for RAL bygningen (fast arbejde ??) er komplivceret. Du er jaget af bjørne. En konflikt mellem driftsliv (moderrollen ??) og arbejdsliv. Men dørene er låst - du kan ikke komme ind til dit (gamle? arbejde eller det nye? du drømmer om). Husk at kollegerne der låser dørene er også en side af dig selv!Du er nødt til at komme overens med de bjørne.
Omkostningerne er for store: Du er i fare for at miste det lille nye "barn".

Politibetjenten: Den indre politibetjent er et velkendt fænomen; ham bærer vi alle rundt på (Freud: overjeg'et) i større eller mindre grad: Vores selvkritiske sans, fordømmende, pegefingeragtigt nedvurderende. Hold op med det!

"Jeg kunne høre og se at ansatte i RAL begynder med at løbe deres vej. Men hvorhen?? Der er ikke noget mere at flytte vi er helt op på taget af denne høje bygning."

RAL - er det symbol for dit hidtidige arbejde ? Eller er det det sted, du gerne vil have nyt arbejde ?? Al energi forlader i hver fald det (gamle?) arbejde/den idé.
Og du kan ikke løse problemet ved at tænke over det - "flygte op på taget" = du er kun oppe i dit hovede, du er nødt til at bruge f.x. "mavefornemmelsen" - mærke efter i en anden det af din krop, eller din bevidsthed.

Temaet med at svæve / flyve bort er også et velkendt tema. Mange af os kender til at lukke øjnene for et problem (især som børn), vi kan fornægte situationen eller komme ud over den ved at lette, "svæve", flyve alt for højt op i det himmelblå eller op i hovedet (tankespind), ved ikke at være til stede som ved chok..... det kan tolkes på mange måder, mon ikke du kender til problemet ?

Håber, du må blive ved med at være en glad person - og at det må lykkes dig at finde job uden pladder og sladder, trods de store indre konflikter bjørn/barn der er forbundet med det.

Giv mig - og DRØMMEBREVKASSENS læsere - meget gerne en tilbagemelding, så vil jeg gerne kommentere yderligere.

Venlig hilsen
Peter Værum

Tilbagemelding:

Hej Peter Kan du måske nærmere klare om ”det positive”, der ligger i at du har sat noget nyt i verden, er truet??
Citeret fra min drøm: ”Barnet græder” og du skriver, at der er fare for at det forvandler sig til et problem??

Ellers er jeg tilfreds med tydningen og er taknemlig for det.. :-)

Med venlig hilsen