DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Forfulgt af ulve.

 
Hej Peter :) Tænkte på om du kunne fortælle mig hvad min drøm betyder ? Jeg har haft den samme drøm siden jeg var lille med mellemrum. Menneskerne som er med i drømmen ændrer sig fra gang til gang, men i drømmen sker der altid det samme:
 Vi er et koldt sted, min familie og jeg og min kæreste. Der er ulve efter os. En stor ulvefolk måske men den virker overnaturlig.
I denne her drøm finder min kæreste også pludselig en anden pige at være sammen med som han synes er langt mere interessant. Men før i tiden har det mest været mine forældre som var med i drømmen .
Vi prøver at kæmpe mod ulvene på høje bjerge med mange skove.
I slutningen af drømmen virker det som om jeg i drømmen har set det hele på en film og så vågner jeg.
Hvad kan alt dette betyde ?
Håber meget du kan hjælpe mig :)
Mvh
Sonja :)

SVAR:

Ulve - og andre farlige dyr, der kan true én og forfølge én - er jo klassiske drømmesymboler.
De er symbol på noget i os, der vækker angst, måske er de nogle gange symbol på angsten selv.
Ellers plejer vi drømmetydere at hæfte os ved, at det jo er dyr. Og dyr i drømme pejler sig ind på det sted i os selv, hvor vi jo er dyr, dvs. drifter, instinkter.
Grundtvig sagde jo "Mennesket er ingen abekat; men et guddommeligt eksperiment af støv og ånd" - og det har han jo ret i. Men man må jo supplere og sige: Mennesket er også en abekat.. På væsentlige områder (når det gælder overlevelse, sex, flokmentalitet, redebyggertendenser, moderinstinkt, kvinders biologiske ur, der tikker) er vi jo væsner, der er styret af drift. (Opgaven er så, at vi som mennesker også har kultur og ånd, dvs. kan lægge bånd på vores drifter og følge love, der ikke bare er jungleloven og ego-styrede behov og begær... - opgaven er at opbygge en civilisation...)

Men når "overnaturlige" ulve forfølger os i drømme, er det nok fordi drifterne forstyrrer os og vores selvbillede. Som barn er det måske i situationer hvor oprørstrang eller vrede, agression, lysten til at bide fra dig, alle disse driftsimpulser, som jo er i os alle,  har skræmt dig eller truet den indre fred.
Og nu hvor du er voksen og  har en kæreste, (og måske også ubevidst har lyst til noget mere eller noget med en anden mand.., hvem ved ???)  kan seksuelle impulser og dit driftsliv i det hele taget virke skræmmende, sådan at du mest har lyst til at flygte fra den indsigt, fortrænge impulserne - eller benægte dem.
Men drømmen siger: Du skal ikke fortrænge dem eller benægte dem. Jo mere du prøver at flygte fra "den slags", desto mere vil det forfølge dig. For det er jo dig selv du flygter fra. Du må vedkende sig din "ulveside". Vi hyler alle med de ulve, vi er i blandt

Giv mig - og DRØMMEBREVKASSENS læsere - meget gerne en tilbagemelding, så vil jeg gerne kommentere yderligere.

Venlig hilsen
Peter Værum