DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


DRØMME FØR DØDSFALD. - RUINER.

 

hej Peter jeg har en drøm jeg håber du kan hjælpe mig med at tyde, den er godt nok gammel men der er bare en frygt i mig om at jeg måske for den drøm snart igen, ved ikke hvorfor.
jeg har får nogle år siden haft
en drøm, om en borg/faldefærdig ruin hvor jeg svæver rundt om den. inden i den borg er der så ånder/sjæle. og det er det
. da jeg vågnede næste morgen følte jeg at jeg havde løbet et helt marton, og havde en meget sær fornemelse. samme dag fik jeg at vide at min farmor var død ;-(
- - så gik der et år eller to, så boede jeg på efterskole på værelse med en veninde som jeg snakkede rigtig godt med, så fik jeg den samme drøm igen akurat den før beskrevede drøm. og igen havde jeg det som det maraton, og den skrækkelige fornemelse. og så får min veninde at vide at hendes farmor er død.. (kendte ikke engang hendes farmor) ikke nok med det så gik der kun en uge, så kom drømmen igen, men den her gang var jeg simpelt hen panikslagen, for nu var det tredje gang jeg havde den drøm, rigtig nok samme dag for min veninde endnu engang et opkald, fra politiet om at hendes far er død ;-(
.. lyder sikkert helt hen i vejret men den drøm må da kunne tolkes på en eller anden måde selv om den var så kort? for jeg er begyndt at frygte for om den mon kommer igen, selv her mange år efter at jeg havde den sidste drøm.. og ville være rart for mig at vide om der er nogle symbolske betydninger i den her korte drøm.

..... jeg er 20 år, og har en hverdag hvor jeg går i skole på vuc. og ellers når jeg har fri, tager jeg hjem og passer min datter på 2 år.

Nanette.


SVAR:

Efter at jeg har skrevet om "drømme, der går i opfyldelse" her i DRØMMEBREVKASSEN får jeg bemærkelsesværdigt mange breve, om disse uforklarlige fænomener, hvor det virker som om tidens sædvanlige gang - fortid-nutid-fremtid er suspenderet. Jeg får mange ekesempler, selv om jeg jo netop skriver, at jeg ikke ved, hvad man skal stille op med dem.

Dine drømme virker på mig som om det et godt eksempel. Det er drømme, der gentager sig, og det opleves som om de forudsiger et dødsfald.
Jeg kan ikke forklare det.
Jeg ved blot af erfaring, at sådan noget forekommer; og jeg falder ikke for fristelsen til at lave en livstolkning med "åndernes magt" eller spiritisme eller tidslommer eller astralrejser eller andet ud af det.

Hvis der er nogle af brugerne af DRØMMEKASSEN, der har kommentarer, skal jeg nok lægge dem ud på hjemmesiderne.

Du efterlyser også en symbolsk tolkning.
Det er et felt, hvor jeg bevæger mig på mere sikker grund.

For der er jo en symbolsk tolkning, som jeg godt vil høre om der er noget, du genkender, i:

Drømme om bygninger, huse, ruiner, kirker osv. kan man tit få meget ud af at betragte som et eksotisk eller ekspressionistisk billede, et snapshot af dig selv. Hele dig. Din personlighed - eller dit sind.
F.eks. når folk drømmer om højhuse, der står på en svag sokkel - så er det nok en personlighed med dårlig jordforbindelse, der har "hovedet i himmelen" ... osv.

Her får du billedet af, at du er "ruineret". Mon du kender til følelsen af at være "faldefærdig". At noget, du har bygget op i din personlighed, på et givet tidspunkt er lagt i ruiner. Noget er udlevet, forbi, faldet sammen. Måske en tilstand af træthed, skuffelse, vaklende immunsystem eller-hvad-det-nu-kan-være.
I en sådan situation gør drømmen måske - måske - opmærksom på, at der også er ånd, spiritualitet, åndskraft, i din personlighed. Altså en positiv tolkning af, at der er nogle ressourcer du ikke er opmærksom på.

Men der er unægtelig en anden tolkning også.
En tolkning, der ikke er så lys og løfterig....

For billedet af din personlighedsstruktur kunne signalisere en tilstand, hvor du ikke har ordentlig kontakt med din krop. En "zombie-agtig" tilstand, som et spøgelse.

Eller (det er et rent gæt, rent intuitivt...) en personlighed, hvor sjælen nogle gange forlader kroppen (ud-af-krops-oplevelser - Else Kammer Laursen har for mange år siden skrevet en fin bog om det....) eller har en tendens til at forlade kroppen.

Giv en tilbagemelding, hvis der er noget af det her, der ringer - - så kan vi gå videre med det.

Venlig hilsen
Peter Værum