DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


At "håndtere elskovstrommen"

 

En drøm :
” jeg står i gangen i mit barndomshjem, som voksen, tæt sammen med en flot sympatisk fyr. Han siger, han vil passe på mig.”
Jeg opfatter det ikke som en afskeds scene for den ene af os. – Hvad der jo ville være nærliggende, når det nu var i en gang, endda i den pæne gang -  ikke i bryggerset.

Da jeg vågner, tænker jeg: bare jeg møder en sådan fyr. Han er lige, den jeg kunne forestille mig at leve resten af livet sammen med. Nogen tid efter møder jeg ham i virkeligheden på en rejse - som chauffør for min rejsegruppe på en ferie i sommer. Langsomt går det op for mig, at han er fyren fra min drøm. 
Jeg har en drøm ham under turen.  Den bliver tolket således af én, der forstår sig på drømme: Åben dit hjerte.
Jeg fortæller ham om min drøm, fra før jeg kendte ham  og om mine følelser for ham. Jeg bliver mere og mere tiltrukket af ham.
Det er gensidig; men så mange praktiske ting står i vejen.
Det der er tilbage nu er erindringen om det følelsesladede kæmpeknus i lufthavnen før hjemrejsen og en længsel uden lige.

Nogle få fakts: jeg er midt i tresserne – har været gift en gang for længe siden og har voksne børn. Og----Rejsegruppen boede under rejsen bla på et hotel i landlige omgivelser, hvor bekkasinerne,  specielt én ”håndterede elskovstrommen”, fløj mig i bogstaveligste forstand om ørene med sine  parringslyde.
Jeg er temmelig forvirret stadigvæk og håber at du kan komme med et kvalificeret bud på drømmen. 

Med venlig hilsen  “ENNA"

SVAR:

Ja - hvad skal man stille op med sådan en oplevelse - hvor drømmen vel er den mindst vigtige del af eventyret ? Andet end sige "til lykke !! - Der er liv i dig, og Tilværelsen vil tydeligvis noget med dig."

Efter at jeg har skrevet på DRØMMEBREVKASSEN om drømme, der går i opfyldelse, har jeg modtaget påfaldende mange breve med den slags drømme - selv om jeg skrev, at jeg ikke aner, hvad jeg skal stille op med dem. Men altså:
Erfaringsmæssigt sker det, at det virker som om ..fremtiden er til stede i vores ubevidste
(kollektivt ubevidste ?) - der hvorfra drømmene kommer. Det er et fænomen, der oftest optræder omkring død og fødsel, og nu kan vi tilføje: Andre energiladede, "højspændings"-situationer, som f.eks. en moden kvindes forelskelse, som er gengældt, og hvor der optræder synkronicitetsfænomener (se Jung...) såsom bekkasiner, der håndterer elskovstrommen. Plukke, plukke dugget strå,
plukke, plukke siv ved å, plukke, plukke blomster, som Aakjær skriver.

Jeg er enig med den pågældende drømmetyder: Åbn dit hjerte !
Problemet med den tolkning er, at dét kan man altid sige (hvis ikke man ved, hvad man ellers skal stille op...). Tilsyneladende er der ingen advarselssignaler i drømmen - hvis ikke der ligger noget i, at det er i dit barnsomshjem. Er der et gammelt mønster i det ?
Er det noget, der før er sket - at du i forelskelse ganske har tabt hovedet ?? - - uanset hvad er jeg er tilbøjelig til at sige: med en sådan oplevelse, i din alder, omgærdet med en så energifyldt drøm og synkronicitetsoplevelser: Never mind. Go for it !!

(Hvis man er interesseret i C.G.Jungs dybdepsykologi er din drøm et spændende eksempel på idéerne omkring ANIMUS - som står som overgangsfænomen til det kollektivt ubevidste...)

Send meget gerne en tilbagemeding !

Venlig hilsen
Peter Værum