DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


beordres til selvmord

 

Hej Peter!

Jeg ved ikke om jeg skriver det rigtige sted, men jeg har virkelig brug for at få tydet en drøm.
Eller det vil sige mange. Bare med samme udgangspunkt.

Vil lige sige, at jeg er 15 år og går i folkeskole.

Jeg skriver bare en af mange drømme, som i det store handler om det samme. Nemlig selvmord.

Jeg bliver kørt i skole af en mand. På vejen siger han, at jeg skal begå selvmord når jeg skal fremlægge en opgave. Jeg skal sørge for, at alle dem der har mobbet mig, er der. Og lige før jeg gør det, skal jeg skrive på tavlen "Farvel". Og de ting gør jeg så. Og jeg nærmest flyver ud af min krop, og der alle bare er ligeglade med mit lig der ligger tilbage. Efter de andre i min gruppe har fremlagt, slæber min lærer liget ud i skolegården, og så fortsætter deres dag bare som en helt normal dag.

En anden drøm er, at jeg vågner op en dag. En stemme i mit hoved siger, at jeg skal tage til nærmeste storby (som på det tidspunkt var København) og tage op i et højt tårn eller en høj bygning. Derfra skal jeg springe. Føle mig fri for én gangs skyld, men også for sidste gang! Så jeg tager til Vor Frelser Kirke og springer udfra toppen.

Men det er faktisk sådan alle mine mareridt er bygget op. En mand i mit hoved siger hvordan jeg skal begå selvmord, også gør jeg det bare.
Det er kun den ene gang, han har været med som en person. Alle andre gange, har han bare været i mit hoved.

Mareridtene har stået på i en måned. Det startede med, at han bare ville have, at jeg skrev selvmordsbreve. Så blev det til skære i mig selv. Og det udviklede sig til at virkelig begå selvmord. Nu bliver det kun værre! Forskellige måder at gøre det på. Prøver at få mere opmærksomhed. Ingen af idéerne til selvmordene bestemmer jeg. Det er kun ham i mit hoved!

I virkeligheden går jeg også med selvmordstanker. Det har jeg gjort i snart et år. Jeg har været meget tæt på at gøre det et par gange. Og har tankerne om det meget tit - stadig. Ingen andre end min kæreste ved det, og jeg er meget bange for, at nogen finder ud af det. Alle metoderne i mareridtene har jeg tænkt på.
Jeg vil bare have de skal stoppe nu, for ellers ender det bare med, at jeg fører dem ud i livet - som nok helst skulle undgås, ikk'?

Jeg har det meget svært for tiden. Jeg bor med min bror og far. Min mor bor meget langt væk, så ser hende kun ca. hvert andet år. Siden nytår har jeg mistet alle mine bedste veninder. Men har fået en ny veninde - jeg stoler bare ikke 100% på hende.

Tror det var det. Håber virkelig du svarer.
Hilsen Annika.


SVAR:

Hvis jeg forstår det rigtigt, så er du blevet - og bliver ? - mobbet i skolen. I virkeligheden. Er det rigtigt ??

Hvis det er sådan, så tror da pokker at du har et lavt selvværd !
Billedet på mindreværdsfølelse er, at man bærer rundt på en indre dommer - en indre stemme, der siger: "Du er ikke god nok !" Eller- i det her tilfælde: - "du er ikke værdig til at leve."

Sådan skal drømmene givetvis tolkes.

Du har så-at-sige overtaget det billede, som dine plageånder forsøger at pådutte dig. Drømmene viser det.

Sådan er det for mange - jeg har mødt mange, især piger på din alder, der har haft en sådan indre stemme - "fordømmeren".

Heldigvis er det sådan, at der er forskel på at have selvmordstanker og så vitterligt begå selvmord. Erfaringen siger, at når man er i stand til at nævne det, tale om det, som du har gjort det med din kæreste og nu med mig, så er man på vej ud af kniben.

Drømmenes billeder er meget drastiske. Men din situation er jo også svær.
Når du drømmer om en mand, der beordrer dig til at tage livet af dig selv, er det vigtigt at forstå, at du selv bærer rundt på en indre stemme, der siger: "Du er ikke god nok" - og måske et hemmeligt ønske om at hævne dig på dem der har mobbet dig.
Det er vigtigt at forstå, at en drøm er en del af din egen indre biologi. Dit sind rummer disse modsat rettede kræfter.

Også trangen til at flygte fra det hele, som jeg ser afspejlet i drømmebillede med at springe ud fra Vor frelsers Kirkes tårn.

Alle optrædende i din drøm er sider af dig selv. Du undertrykker dig selv, du truer dig selv, du straffer dig selv, du dømmer dig selv alt for hårdt.

Hvad skal jeg sige? Her og nu kan jeg kun sige: Hold op med det!
- Du har sikkert valgt de mennesker eller det menneske, der skal være din hjælper. For du er nødt til at få hjælp - fra en voksen; det er fint at du kan snakke med din kæreste om det, men en voksen skal også vide det.

Drømmene er egentlig ikke svære at tyde.
Drømmen understreger, hvor vigtigt det er, at du får hjælp.

Et træk i din føstnævnte drøm kan måske være en hjælp til at tage det første skridt. DRømmen gør dig opmærksom på tendensen til at flyve ud af kroppen. Det forstår man godt; det er nærliggende, når man er ung og når man er i knibe. Men vejen frem er, at du bliver i kroppen. Du skal ikke fornægte kroppen, du skal så-at-sige tage bolig i kroppen, motion, venlig berøring, accept af din krop sådan som den er og alt det kropslige.

Kort sagt: Grounding !!

Jeg ønsker dig af hjertet held og lykke med det.

Du er velkommen til at skrive igen....

Venlig hilsen
Peter Værum