DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


slag i luften, flugt, en anden fyr ??

 

Hej

Jeg er en pige på 23 år der har været sammen med min kæreste i 3½ år.
Jeg har igennem 1½-2 år drømt mange gentagne drømme. Jeg synes selv, at drømme-tydning er yderst interessant og at de prøver at fortælle os hvor vi skal lægge vores fokus. Mine mange gentagne drømme er:

Drøm 1: Jeg står et sted (i drømmen er det lige meget og jeg ser kun mig selv). Jeg slår ud i luften (ikke efter nogen eller noget) men jeg er i drømmen frustreret over min magteløshed over at jeg slår ufattelig langsomt. Drømmen kan enten handle om disse 'slag' eller også handler de om at jeg løber men kan ikke løbe hurtigt nok. Jeg bruger alle min kræfter jeg har, og det føles som om jeg løber i vand.

Drøm 2: Jeg flygter og løber. Jeg drømmer det alle mulige steder. Nogle gange er det gennem et hus, dør for dør jeg løber, eller det kan være en lang gang i en bygning eller udenfor. Nogle gange er det rockere der er efter mig, andre gange (og langt de fleste gange) er det en ukendt skikkelse/skikkelser, som forfølger mig. Jeg ved de vil mig ondt, og de når aldrig at fange mig. Ikke fordi jeg vågner, jeg løber og løber bare og pludselig ophører drømmen. Sommetider drømme jeg at mine kære (storesøster 30år, nevø 6år, mor, far, men ALDRIG min kæreste) er med og jeg løfter nogle gange min nevø og løber med ham, for at den/de ikke må fange ham.

Drøm 3:Ikke SÅ ofte en drøm som de 2 ovenstående og en rimelig ny-opstået drøm: Jeg drømmer jeg er sammen med andre fyre, som jeg aldrig har set før (sammen på den måde, at de blot står overfor mig). Jeg har lyst til at modtage deres kærtegn og øjenkontakt, men jeg kigger mig omkring og nogle gange er der et publikum, som kigger på mig og jeg opfører mig derfor pænt, fordi jeg har en kæreste.

Da det næsten er hver nat, gennem laaaang tid, ved jeg at mit ubevidste prøver at fortælle mig noget. og jeg kan ikke præcist finde ud af hvad det er. Det skal lige siges at min kæreste har forvoldt megen skade for vores forhold (ikke utroskab, men jeg har været 2. prioritet, alt har handlet om ham og hvad han ville). Jeg boede derfor hos min søster i 1½ uge, hvor jeg IKKE drømte disse drømme, men med det samme jeg kom hjem til ham, kommer de igen. Jeg er bange for at mit ubevidste ikke længere elsker ham, og jeg tør ikke se dette i øjnene. Er der en sammenhæng mellem mine drømme og mine frustrationer over mit parhold?

På forhånd mange tak.
Mvh JetteSvar:

Der er ingen der siger, at DRØM 1 har at gøre med dit utilfredsstillende parforhold.
Den kommenterer en situation (sandsynligvis samme dag, vi taler om dagsresten...), hvor du ikke kommer nogle vegne, det du gør er et slag i luften. Som vi siger.
Også temaet med at løbe og løbe og ikke komme nogen vegne handler vel om det samme, og du tolker det selv: "...
frustreret over min magteløshed"
Det interessante for tydning er, hvilken situation i din dagligdag, der bliver kommenteret på denne måde. Det kan du kun selv vide. Drømmen giver jo lige præcis ingen angivelse af, hvad det handler om.

Drøm 2:
Huset er et billede af dig. Et billede af din personlighed. Og du er åbenbart i en situation, hvor du ikke rigtig kommer nogen vegne med at gebærde dig sådan som du gør for tiden.
Billedet af din personlighed er et billede af en kvinde med nogle indre konflikter, som hun ikke kan løbe fra. Forfulgt af rockere: Dét er jo en side af dig, denne "rå" maskuline side, antageligvis din vrede (kommer an på, hvordan du har det med rockere...). Du er på flugt, og presset.
HUSK drømmeregel nummer 1: ALLE OPTRÆDENDE I DIN DRØM ER SIDER AF DIG SELV !!
I din personlighed er der også nogle positive sider, ressourcer - derømmen afbilder dem ved at din søster, mor osv. er til stede. De personlighedstræk, som de pågældende repræsenterer, kan du finde i dig selv; og de kan nok være en hjælp i din nuværende situation.
Og det er et interessant spørgsmål, hvilke karaktertræk din nevø repræsenterer....

Du er åbenbart for tiden meget optaget af dit parforhold. Men først i drøm 3
er det tydeligt kommenteret. Din kæreste lever ikke op til, hvad din ANIMUS (kender du Jungs begreb om ANIMUS, din maskine side ??) lægger op til. Dit indre billede af, hvad MANDEN er og kan og repærsenterer er under forandring; der er flere muligheder. Men det er ikke mærkeligt, at din kæreste for tiden skuffer dig; han lever ikke op til dine forventninger, og han har mistet sin fascinationskraft (som kommer fra arketypen ANIMUS....)

Og så er der publikum på: Det er et ofte forekommende billede af dit overjeg (Freuds udtryk, hvis ikke du kender det kan du google det på Nettet...). Du er så-at-sige til din egen indre eksamen. Vær opmærksom på, hvad du gør og hvordan du gør det.

Det virker som om du aldeles udmærket godt selv ved, hvad drømmen og dit ubevidste vil sige. Om dit parforhold og om din kæreste.
Noget andet er, hvad du stiller op med det - det går ud over drømmetydningens rammer; jeg skal ikke kunne råde om du skal droppe ham og kigge efter andre fyre.
Dybest set ved du også ganske godt, hvad du vil gøre - det gætter jeg på.

Drømmene afslører, at du har svært ved at indse det, og føre det ud i livet.

Det er typiske drømme, mange har drømme af denne karakter.

Held og lykke i dine valg !
Lad mig gerne få en tilbagemelding.

Venlig hilsen
Peter Værum