DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Zombie og vampyrer

- dårlig kontakt til egen krop/manglende grounding ???

 

Hej Peter Værum Jeg har lige haft et vanvittigt mareridt, som du gerne må se på, hvis du har tid til det I din Drømmebrevkasse.
Drømmen/ Mareridtet:
Jeg ER en ung kvinde, som ER sammen med en vampyr og en zombie. Vi tre udgør ligesom en gruppe. Jeg ER meget fascineret af vampyren, som jeg vil gøre alt I verden for at imponere. Han ER en mandlig vampyr. Zombien hverken siger eller rigtig gør noget, men ER Der bare.
Vi tre befinder OS I et I hus langt ude på landet, hvor der kun ER marker og tør jord. Der ER bælgmørkt udenfor og indeni, men indenfor ER der lidt lys fra lamper.
Det eneste jeg har I tankerne ER min fascination af vampyren og hvordan jeg skal imponere ham, fordi at jeg ER så forelsket I ham. Lige pludselig mærker jeg en dyster stemning og aner at noget slemt snart vil ske.
Det begynder at vælte ind med Andre vampyrer og zombier, som vil slå OS alle tre ihjel. Der ER kamp, blodig kamp, og min elskede vampyr bliver slået ihjel, jeg når at mærke min sorg over mit tab inden jeg selv bliver dolket I ryggen og slået ihjel. Der ER en kort stund hvor jeg ikke ER nogen steder, men så pludselig vågner jeg op som zombie. Jeg ser at zombien fra vores gruppe stadig ER der, men han har stadig ikke rigtig nogen betydning. Drøm slut. Da jeg vågner fra Drømmen: Da jeg stille og roligt vågner fra mareridtet, kan jeg helt konret og fysisk ikke mærke min krop og jeg tror faktisk at jeg ér død. Jeg kan slet ikke bevæge min krop og anstrenger mig for at forsøge at åbne mine øjne. Det lykkedes og jeg begynder at prøve at vippe lidt med tæerne, som lykkes efterhånden.

Det var en chokerende Drøm for mig og jeg har svært ved at glemme den eller slippe den.
Specielt det med at jeg døde
I Drømmen og den fysiske lammelse jeg følte, DA jeg vågnede af den. Hvad Mon det kan betyde?

Jeg har I de sidste tre måneder gennemgået en stor personlig udvikling og fået mig selv og min personlighed tilbage efter 12 år med psykisk sygdom. Jeg Drømte den for 14 dage siden. Men hvad tror du at Drømmen/mareridtet kan betyde? På forhånd mange tak Lily L.


SVAR :

Drømme prøver altid at oprette størst mulig sundhed - fysisk og psykisk og åndeligt - i den aktuelle situation. Retningen er naturens egen: Vækst. Mod størst mulig sundhed og balance, i optimal relation til andre de i omgivelser.

(Psykisk) sundhed hænger for mig meget sammen med en god kontakt til sin egen krop. At acceptere den, at kunne føle lyst og velvære, tyngde og centrering. Altså ikke gå rundt og føle sig som en zombie.

Er du anorektiker eller sådan noget ?? - det er mit gæt - (og det var min fornemmelse allerede før du skrev det med at du har haft en psyjkisk sygdom).

Det er klart, at når vi har problemer, er det tiltrækkende at miste kontakten med kroppen og dens smerte. At føle sig "død". Man kan lide så meget at man har tanker om selvmord - eller på anden måde "ikke atr være til".

Drømmen forsøger at få dig ud af den tilstand. Der er noget du skal se på - jeg tror det handler om at erkende at kroppen og dens følelser og fornemmelser er GO' NOK.
Opgaven er at være vital og blodrig. "Blodrig" som det hedder - derfor kan jeg godt forstå at du kalder drømmen om vampyrer for et mareridt. Det dur ikke at suge blodet (livet) ud af andre - jeg forstår godt attraltionen, men vær bevidst om, hvad det er, du har gang i.

Der er meget mere at sige om drømmen - jeg tror mange i din alder drømmer noget lignende - og jeg vil gerne fortsætte kontakten. Men der er også meget gætteri i min tolkning; så kan du ikke lige give en tilbagemelding om det, jeg har skrevet.
Og lidt om de problenmer som du aktuelt går og tumler med lige nu. Specielt dét træk med at være fascineret af en vampyr -- hvordan tolker du det ??

Og tag lige og læs, hvad jeg andetsteds her i brevkassen skriver om grounding. Jordforbindelse.

Venlig hilsen
Peter Værum