DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Hvad stiller vi op med vores indre lort ? (Toiletdrøm)
Hvem styrer ? Hvor skal vi hen ? (bilkørsel)

 

1. Drømmer jeg er på arb, jeg gør rent på toilettet med en anden og der er 2 toiletter der er tæt op af hinanden Der er også en tredie person som er på toilet samtidig med vi gør rent og han laver pølser og vi er rimelig tætte på ham imens, pludselig gør jeg rent på det andet toilet og der fjerner jeg lort??? Hvad betyder det??

2. Drømmer jeg køre bil min moster ved siden af og min lille fætter løber på toretoget ved siden af for åbenbart at skulle se noget pludselig løber han ud foran bilen og ingen tøj har på, jeg køre ham ned, og bremser alt det jeg kan min moster løber ud men min dør vil bare ikke åbne så løber min lille fætter hen mod bilen og så vågner jeg?? Hvad betyder det??

Mvh Cirkeline


SVAR:

Du skriver hverken din alder eller din situation; så svaret bliver meget løseligt....

Men altså: Det er på mange måder en typisk drøm - så du kan få meget ud af at slå op i drømmebøger eller surfe her i DRØMMEBREVKASSEN.

Toilet drømme stiller spørgsmål ved vores indre pis og lort dvs. vores skygge; alt det fortrængte, alt det mindre pæne, "urene" (efter vores egen målestol), som forstyrrer vores pæne selvbillede. Tanker, følelser, vrede, bitterhed, forbudte lyster, usunde holdninger.... hvis ikke du kender til Jung's begreb om skyggen, så læs f.eks. min bog "FRØER OG FARISÆERE" eller andet! Det er vigtigt forstå, hvor dan ethvert menneske splitter virkeligheden op i hvidt og sort, ondt og godt, rigtigt og forkert - identificerer sig med det gode, rene, pæne og fortrænger alt det mindre pæne til underbevidstheder . eller projicerer det ud på andre. ALTSÅ: Hvordan vi skiller os af med vores indre lort og pis!

Erknedelsen af dette er aktuel for dig. Toiletdrømmen viser det. Du gør rent to steder i din egen psykologi. To steder i dit sind, to steder i din personlighed trænger til at blive rengjort (dvs. belyst med bevidsthed) - og det ene har med maskulint/femininent at gøre. Mænd har også en fin facade med lort indeni - men det skal ikke få dig til at overse, at du har en fin facade med lort inden i.

Men inden i - det viser drøm 2 - er der også et lille uskyldigt barn. Helt nøgent - inde bag al facaden (tøjet vi har på til dagligt, rollerne vi spiller, maskerne vi skjuler os bag) er der noget meget værdifuldt, der skal vokse op og komme til udfoldelse. Barnet som drømmesymbol har tit den betydning! Det skulle nødigt køres over og gå til grunde. Det barn er dig selv - lige som fyren der laver lort på toilettet er dig selv ! Et menneske består af mange sider ....

Drømme om transport og trafik, f.eks. at køre bil, handler sædvanligvis om at komme fra ét punkt ("ståstedet") til et andet, dvs. ændringer. Hvem styrer i din ændringsproces ? Hvem sidder ved rattet ? -Det gør du selv. Du er dit eget livs direktør; men du har din moster lige ved siden af. Hun er også en slags skygge, positive eller negativ, det kan du kun selv afgøre, ud fra hvad din moster repræsenterer i dine øjne - find den side i dig selv.
Hvor er du på vej hen? Tænk over det.
Har du for travlt i øjeblikket. Tænk over det.
Der er fare for at det lille barn på Storetorvet (i det Store Perspektiv??) går til grunde, og det vil være synd. Der er noget, du mister, hvis ikke du vågner op og styrer mere bevidst - og vågent.
Et sted i dit liv er der brug for at bremse op. Tænk over det.

Held og lykke. Giv gerne mig - og alle med-læserne - en tilbagemelding.

Venlig hilsen
Peter Værum