DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


At være lost. Faret vild. Uden kørekort. At komme hjem.

 

Jeg har ofte drømme om ikke at kunne finde vej. At være `Lost`. Har arbejdet i Scotland i 2 år og drømmer tit at jeg tager på ferie deroppe, men farer altid vild i gaderne.                         Har aldrig været `Lost`mens jeg boede der. Drømmer også om ikke at kunne finde vej i min hjemby. Men drømmen om at fare vild i Glasgow er den hyppigste.                         Drømmer også tit om at jeg kører bil selv om jeg ikke har kørekort. Dette har jeg også i tankerne i drømmene.At jeg skal undgå færdselspolitiet.                          Kunne godt tænke mig at vide hvad disse drømme betyder. Håber du kan hjælpe mig.                                                 Venlig hilsen Oda

SVAR:

Det er klassiske drømmetemaer, du møder i sådanne drømme. Og det er karakteristisk, at de dukker op i gentagne drømme. For det er jo også klassiske livstemaer, de eksistentielle spørgs mål om at finde vej i livet, komme i mål, ungå at fare vild eller blive 'lost' - som vi jo i religiøse sammenhænge ikke bare oversætter med "tabt", for også "fortabt".

I den sammenhæng kan man godt fortolke - gætter jeg på - bilkørslen uden kørekort. Transport handler på det symbolske plan om ændringer. Hvordasn kommer man fra punkt A til punkt B ? Når man er fremme ved målet er man blevet en anden. Og allerbedst er det at komme hjem. At blive sig SELV.
Kørekortet er velsagtens symbol på at man skal være "klædt på til livet, og til kørslen, ænringerne. Der skal være noget kompetent styring og ansvarlighed, også når under livets sejladsm Livets Bilkørsel.

Færdselspoliti i denne sammenhæng er vel, hvad Freud ville kalde OVERJEG'et. Du kender det udtryk: Vores indre "censor", vores indre samvittigheds evig overvågningskamera.

Så altså: "Glasgow-måden" at leve sit liv på går ikke længere. Det var rigtigt for dig, den gang du arbejdede i Skotland - var det meget afslappende og let, det job du havde ? Som at holde ferie ? - Det kan i øvrigt også godt være, at det ikke var det rigtige heller ikke den gang - du farer jo vild i Glasgow: Du kan ikke nå dit centrum. Dit mål.

Med henblik på at komme i mål, duer det ikke at holde ferie. Det kan være nødvendigt "at stå af ræset", hvis man har stress eller er udbrændt - men ferie og P-pladser er stilstand med henblik på den personlige (livs-)proces.

Held og lykke med henblik på færden, bilkørslen, fra mod målet, det store Mål i LIvet: At komme hjem !

Venlig hilsen
Peter Værum