DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

"SYNSKE DRØMME"

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

KONFLIKTLØSNING

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Svømning og livredning

 

Hej, jeg er en pige på 17 år, som lige nu sidder og kigger på en masse sider om drømmetydning. Normalt er jeg ikke den pige der tænker over det jeg har drømt, men i nat drømte jeg noget, som jeg ikke kan glemme:
Jeg skulle til pensionist svømning med min mormor, jeg synes det var utrolig pinligt, og så gik jeg op på sådan en børnerutschjebane. Da jeg er på vej ned af den, lægger jeg mærke til, at den er vendt alt for meget over mod bassinkanten. Så da jeg rutscher ned, ryger jeg i en bue i en utrolig højde over på fliserne og rører mig ikke mere. Jeg er på en måde bevistløs, men får stadig med, at der kommer to livreddere, som jeg i øvrigt kender til dagligt også. De løber hen til mig, med sætningerne i munden: Sådan noget pis.
Da de så ankommer ovre ved mig, prøver de at kommunikere med mig. Jeg ligger og har åbenbart virkelig ondt, men jeg kan ikke mærke det i drømmen. Så siger den ene livredder, at der skal tilkaldes en ambulance, men jeg siger, at det nok går. Jeg vender og drejer mig, og den ene livredder støtter mig og holder mig, ja jeg føler mig nærmest tryg ved ham. Jeg prøver at stå op og støtter mig ved den anden livredder, men efter et par meter knækker jeg sammen og ligger bare og bevæger mig ikke. Det underlige er dog, at jeg så ikke drømmer noget imellem det, og det næste der sker: Jeg er stadig i svømmehallen og sætter mig igen op på rutschjebanen, jeg har åbenbart fået det bedre, men jeg ved, at der er sket noget forinden, da jeg så rutscher ned af den, finder jeg igen ud af, at den vender alt for langt over mod bassinkanten, og da jeg så rutscher ned af den, ryger jeg i sådan en stor bue over på svømmehalsfliserne, at det syn næsten gør mig bange at tænke på nu. Igen kommer livredderne, men denne gang, stopper min drøm brat. Jeg ved ikke om jeg ville sige, at det for mig er et mareridt, for jeg følte mig utrolig tryg ved dem og det var som om, jeg nærmest ubevist ville fremkalde en ulykke, så jeg kunne komme med en ambulance, og man tog sig af mig og var bange for, at jeg forlod verden. Det er så underligt, for jge lever i en verden, med masser af tryghed og venner. Jeg har ingen far, så måske er det det jeg ledte efter i drømmen. Men nu hvor jeg tænker over det, er det tit sådan, at jeg drømmer, at jeg kommer alvorligt til skade, men ikke kan mærke smerten.
Jeg er ret confused og jeg håber du har muligheden for, at give mig et lille hint. :D På forhånd tak
.

SVAR:

At svømme og rutsche i vand er jo herligt. Fyldt med glæde og kropsligt velbehag, og nogle gode gys ind imellem - så vi drømmetydere har vænnet os tio, hvergang der er dfrømme om vand i bassiner at spørge: Hvordan har du det med lyst, sex, sanselighed oig "Wellness". Din drøm tyder på, at der er nogle "døde" eller "pensionist-agtige" område i din krop. Nogle områder i dit liv, hvor energien ikke flyder frit, selv om du har haft nogle spændende rutscheture op og ned. I øjeblikket ligger du nærmest død. Men der er 2 livreddere, der forsøger at få liv i kroppen igen. Kan du genkende det ??
Det kunne være hensigtsmæssigt, hvis du i dit liv kunne udpege de to personer/faltorer/omstændigheder, der kan være en hjælp for dig lige nu: "lvredderne".

Hvis man har en dårlig kontakt til sin egen krop og dens velvære og dens funktioner, vil der tit være en tendens til at drømme, at man kommer til skaade, men ikke kan føle smerten - dette gælder i øvrigt også uden for drømme-livet ...

Held og lykke med livredningen...

Peter Værum