DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

KONFLIKTLØSNING

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


(Indre?) død, vold, grænsekrænkelse, fængsling og flugt.

 


Hej Peter.

Jeg er en pige på 21 år, og jeg har nu i ca 4-5 år haft mareridt løbende. Den eneste teori, jeg har om hvor det kan komme fra, er at jeg på 1 år af min hhx uddannelse var til at fordrag om spirituskørsel, hvor der bl.a. var en mor der fortalte om hun havde mistet hendes søn.
Siden dengang har jeg drømt at næsten alle jeg kender er døde..

Mine to seneste mareridt:

I går drømte jeg
der var sluppet en voldtægtsforbryder/morder ind i vores hus.
Jeg tog min telefon og låste mig inde på min værelse og ringede til min kæreste, men han svarede ikke.
Og forbryderen stod ude for mit vindue og prøvede at komme ind.
Pludselig er mine forældre kommet hjem, og de går stille og roligt rundt for at finde ham mens jeg desperat prøver at give dem nogle køkkenknive i hånden så de kan beskytte sig. Og jeg tænker i mit hovede at jeg ikke vil miste dem til det her.
Jeg leder pludselig efter min lillesøster,
men ser så ud af min øjenkrog at min kæreste har reddet hende og fået hende ind i hans bil. Jeg løber ud i bilen
og bryder sammen og græder.
Mens vi så kører væk går det pludselig op for mig at mine forældre stadig er tilbage i huset..
Og slut.

Bare lige kort om den anden drøm: jeg bliver jagtet af nogen der har taget mig til fange. Og jeg ved inde i mit hovede at jeg ikke kan slippe fra dem. Men så hopper jeg ned i en busk uden de ser det. Men de havde givet mig to armbånd på med pigge udvendigt, og så vender de armbånd rundt og bore sig ind i armene på mig. Og jeg føler smerte, det gør ondt i virkeligheden nærmest!

Mange hilser Sørine, jeg håber du får tid til at læse det her:) .

SVAR:

Det er nogle voldsomme drømmetemaer, der forfølger dig; der er nogle mennesker, der har meget dramatiske "drømmekulisser" og et "voldsomt drømmesprog", uden
at deres indre er tilsvarende præget af dramatiske konflikter og kampe. Måske er du sådan én ?

Eller er du sådan én, der ved at høre om en tragisk hændelse - en mor, der mister sin søn p.gr.a. spirituskørsel - bliver helt "død i det"; altså følelsesløs. Lukker af i alle dele af kroppen, lammes og er energiforladt længe, længe efter ... ? Man kan godt få et billede af en sådan kvinde på 21 år; men genkender du det billede ?

Er der i dit sind en side, der ikke kender til grænser; er der en ødelæggende, voldelig kraft, der hærger i din selvforståelse, og ikke lader sig lukke ude dvs. fortrænge til det ubevidste.. (symboliseret i dine drømme som en voldtægtsforbryder/morder) ??

Er der megen vrede i dig (symboliseret ved knivene og desperationen).

Der er også en del af din personlighed, der forstår at tage det anderledes roligt; du har nok arvet den side efter dine forældre? Og din lillesøster forstår sikkert også at tage det roligt ? Og din kæreste ? I hvert fald er de gode hjælpere; det kan være en hjælp, hvis du får kontakt med de sider i dig selv (telefonen = kontakt til det underbevidste), nu hvor du er en person, der har et indre drama kørende, der forstyrrer din sjælero.
Der er hjælp og trøst i drømmen i disse dine nærtstående; drømmen peger på sider af dig selv, der kan klare/rumme de indre konflikter.
Kun du selv ved noget om, hvad disse indre kampe og konflikter handler om. Hvis det her ikke bare var gætteri og overfladisk drømmetydning, men terapi, ville jeg nok forsøgsvis snakke med dig om grænser. Duer du til at afgrænse dig ??

I din anden drøm, der afspejler hvordan du fængsler dig selv, hele tiden er tilbøjelig til at lægge bånd på dig selv. Og hvordan du er på flugt fra dig selv - i denne din anden drøm er der et interessant drømmebillede:
Armbåndene, der naturligt skulle vende piggene udad. Dem vender du mod dig selv; jeg gætter på at det er ét af dine andre problemer, som gør tingene mere smertefulde: Er du en kvinde, der er tilbøjelig til at vende problemerne bebrejdende mod dig selv ??
(Jeg ved godt, at jeg i min måde at tolke drømmene på, drømmeregel nr. 1: at alle optrædende er sider af dig selv - at jeg i min måde at tolke drømme på, lægger op til, at man vender det hele indad.... - men pigarmbåndet minder dig om, at der også er nogle områder, hvor du ikke skal påtage dig al skylden/smerten; du skal blive bedre til at afgrænse dig....

Der er meget usikkerhed i disse tolkninger; jeg er slet ikke så skråsikker; så det ville være rart med en tilbagemelding, om du kan genkende det billede af dig, jeg tegner....

Venligst
Peter Værum