DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

KONFLIKTLØSNING

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Bagagen skal med, ellers tandløshed.

 


Hej Peter
jeg havde en besynderlig drøm som jeg håber du vil tyde for mig.
Jeg er en 19 kvinde, som flyttede hjemmefra fir 4 måneder siden, men jeg har ikke haft hjemve og besøger min familie tit.
Jeg bruger meget tid med drenge og rollespiller en gang i mellem /hvis det har nogen betydning)
En vigtig ting dog er at jeg ofte drømmer at der sker ting med min far, enten at han kommer til skade eller er død, – som en følge af at han tidligere havde en blodprop, har jeg tænkt meget på ham, men han er helt frisk nu.

Min drøm
starter i en skov, det er på efterskole (jeg har gået på efterskole) men ikke den jeg gik på. Det er meget sumpet og jeg genkender ingen fra mit rigtige liv.
Min efterskole skal så på tur, og noget med noget pakning, kommer min gruppe ikke med. Jeg husker ikke hvornår skiftet sker, men så pludseligt føler jeg et ubehag i munden og nogle få af mine tænder falder ud. (ja typisk i en drøm) men det er ikke det der skræmmer mig, for
så mødes jeg med min far, som siger jeg skal undersøge min, mund hvilket jeg gør, inden jeg dog gør det kigger jeg på noget af mit hår som er faldet af (altså fx fra man har børstet sit hår) og der gravler en masse små dyr på det.
Da jeg med en lommelugte lyser mig selv ind i munden og kigger i spejlet, kan jeg se at oppe over min gane, er der glistrede sumpstands som nærmest bevæger sig – en form for – jeg ved ikke æg eller sådan noget. Typisk gyser agtigt æg med slim på, dog er de ikke så store, og der sidder flere af dem. Jeg bliver bange, og
min far tilbyder og skærer dem væk, jeg siger straks: “Nej det må du ikke fordi så bliver jeg kvalt i blod”
Jeg er nu sammen med nogle af mine rollespils venner som jeg genkender og mange prøver at ringe til vagtlægen, som ikke er til at få fat i.

Drømmen spranger frem til at være et fint slot, som gør over i en kæmpeplæne med gras – fodboldbane, hvor jeg sidder med folk fra mit gamle fritidshjem, dog genkender jeg igen ingen.
Fordi jeg har det med min mund og har et par løse tænder tænker jeg først jeg ikke skal deltage i deres rulleskøjteløb, men alle gør det så  jeg løber også efter og finder rummet med rulleskøjter. Dog er der ikke flere tilbage af min størrelse og derfor må jeg løbe efter en der arbejde der, som jeg overhaler, fordi han skubber en vogn

Slut

Navn: Tine

SVAR:

Hvis vi nu antager, at det er dit livs quest - dit livs (udviklings-)proces, der er afspejlet i billedet af efterskoleturen. Og rulleskøjteløbet!
Det er klassiske billeder på udfoldelsen af (dit) liv: rejsen. Jung ville kalde det den individuationsproces, der venter dig, hvis du påbegynder rejsen - trods problemer med pakningen. Bagagen er man nødt til at kigge på, vi slæber alle rundt på noget fra vores fortid, som vi er nødt til at forholde os til. Ellers kommer du slet ikke med på efterskoleturen, rejsen - ændringsprocessen - som du skal lære noget af !

Så lad os kigge på det: Du ved åbenbart lidt om drømmetydning, har hørt om, hvor ofte folk drømmer om tænder. Ja, og der er jo fare for tandløshed, hvis man ikke får spyttet ud eller hvis man ikke kan bide til ekller bide sig fast..... - så rådner tænderne eller de falder ud.
Det handler nok altsammen om de ord, der kommer ud af munden på os; og når jeg læser referatet af din drøm, får jeg en idé om, at der er noget usagt i din tilværelse. Tør du ikke spytte ud. Eller fik du ikke lov at spytte ud, sige tingene som de er / var ??
I gamle dage havde vi et udtryk som forældrene eller autoriteterne anvendte, hvis vi børn sagde "grimme ord"; vi blev skammet ud "-du skulle vaske din mund med sæbe!!" Det glistrede (klistrede) sumpagtige æg med slim der gyseragtigt skal undersøges nærmere (lommelygten er bevidsthedens klare lys) har noget at gøre med forholdet til din far - jeg kan ikke lige se om han er hjælper, eller skurk, her i din drøm - du ved selv hvordan det hænger sammen i dit liv. Hvad var det du ikke fik sagt. Hvad er det du ikke får sagt, fordi det er så forbudt "de slemme ord" ??

Du må undersøge det nærmere! Fordi.

Fordi der for enden af eventyrets rejse, the quest, efterskolens tur venter
et slot. Som i eventyrene. Slottet er rejsens mål. At komme hjem. Selvet. Dit livs rulleskøjtetur. Glæd dig. Tag det ikke for tungt (som ham, der skubber vognen, mon ikke vognen er læsset med alt fior meget bagage?? - Overhal ham bare!) Glæd dig til du realiserer dig Selv, som Jung ville have sagt. Så kommer prinsessen sammen med alle vennerne ind på Slottet!

Held og lykke. Venligst
Peter Værum