DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

NÅR DRØMME GÅR I OPFYLDELSE

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Jeg skal slå klassens drenge - og piger - ihjel

 

Hej Peter!
Jeg er selv lidt interesseret i drømmetydning og vil rigtig gerne høre om du kan hjælpe mig med at tolke en drøm jeg havde i nat.  For tiden tumler jeg med en del, alt lige fra kærligheds problemer til at jeg stopper i 3.g her til sommer hvor jeg bliver færdig.

Drømmen var således: Jeg drømmer at jeg sidder sammen med min klasse i en sal hvor vi nok er til et foredrag eller lignende. Som klasse får vi på en eller anden måde besluttet at jeg skal slå dem alle sammen ihjel og til sidst mig selv. ikke ondskabsfuldt eller sådan noget men jeg skal gøre det fordi der er noget med at vi ved vi skal dø, at der er nogle andre der vil slå os ihjel, (den umidlbare referance jeg har til det er den scene i "Der untergang" hvor Eva Braun giver hendes børn en giftampul for at spare dem for at andre slår dem ihjel). F ørste række består af nogle drenge der er mine gode venner og jeg ser ikke nogen slå dem ihjel men det bliver de og da det kommer til næste række er det nogle piger jeg er rigtig gode venner med, og jeg græder meget men er klar over at jeg må gøre det og jeg skærer pulsåren over på dem. der er rigtig meget blod og jeg gør det med en ret stor kniv. Herfra flasher det til at jeg er på den kostskole jeg bor på hvor jeg skal slå min barndomsveninde ihjel og hun er meget bange. Hun trygler mig om hjælp og jeg siger til hende at hun skal tage 7-8 stærke piller og lægge sig til at sove så jeg kan slå hende ihjel uden at hun mærker noget. og det gør jeg så. jeg går ind p åmit værelse på kostkolen men kommer i tanker om at jeg slet ikke kan få mig selv til at slå mig selv ihjel og jeg husker tydeligt det at skulle overveje hvilket liv jeg får bag efter hvor folk vil se mig som en hykler der kunne slå en hele min klasse ihjel (som jeg holder meget af) men ikke mig selv. 
Den sidder virkelig i mig, den her drøm, for jeg blev virkelig skræmt af dem.  Håber meget på at du kan hjælpe!
Signe 18 år 

SVAR:

Død og slå ihjel (også selvmord) er i drømme ikke så forfærdeligt som i virkeligheden. Det handler altid om, at en side af én selv er udlevet. I lyset af, at du snart skal forlade skolen - og måske skal du også forlade kæresten ? - 0g kostskolen ?? - er det vist meget meget naturligt, at der er en ubevidst smerte og angst ved alle de sider af dig selv, som snart er ubugelige. Skolepigen forsvinder, måske også den pige (dig), der havde en kæreste og boede på kostskole.

Tit er det om om, at drømmene selv leverer et uskast til en løsning: I slutningen af drømmen er det tit som om der vises en form for udvej eller gives et godt råd.
Her i din drøm er det måske dette med at tage beroligende piller og lægge sig til at sove. Man kunne - positivt - tolke det som: "Ta' det roligt".Sslap af, lad være med at gøre noget særigt ved det.
Men det lyder nu ikke som noget godt råd - sovemedicin/beroligende piller er vist ikke nogen løsning - på symbolplanet er det i én eller anden forstand manglende bevidsthed, svindende opmærksomhed.
Derfor er jeg lidt i tvivl om tolkningen, faktisk.

Måske handler det om dybere konflikter og dermed voldsommere selvopgør og forandringer, som i højere grad er skræmmende for dit EGO ?
Du må tage mine tolknings-gætterier med alle mulige forhold.

Tilføjelse: Der er også noget om, at du inden i dig skal have omdefineret, hvordan det er at være mand - og hvordan det er at være kvinde....

Held og lykke.

Venlig hilsen

Peter Værum