DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Dykke og flyve

 

Hej, Peter

Hermed en drøm, som jeg drømte i nat, som jeg rigtig gerne vil have dine kommentarer til:

Jeg drømmer, at vi er nogle, der er ved at blive uddannet til dykkere. Træningen går ud på, at vi skal finde noget i et bassin, men når jeg kommer ned i vandet, kan jeg ikke se noget.
Jeg opsøger et hospital for at få hjælp til mit syn, men et eller andet sker (kan ikke huske det) og vi må pludselig flygte.
Dernæst står vi (jeg ved ikke rigtig hvem dette er, jeg er bare ikke alene i drømmen) og ser ud over et solbeskinnet hav og taler om hvor fantastisk, det ville være at få et glimt af den blå pegasus, som ingen dog har set - og pludselig dukker den op ude over havet!
Jeg bliver fyldt med en overvældende følelses af glæde og taknemmelighed over at få lov til at opleve dette, over at se den!

Drømmebilledet af den bevingede hest skifter - nogle gange viser den sig som en drage (du ved li'som den i " Den Uendelige Historie "?), en lang flyvende slange (som en kinesisk drage). Den dykker ned i havet og kommer op igen nogle gange.
Til sidst kommer den helt tæt på (i sin heste form) og jeg spørger om, jeg må sætte mig op, jeg får lov og kravler op på den høje hest. Så flyver vi afsted henover landskabet. Her skifter den overvældende følelse af glæde til en overvældende følelse af sorg. Jeg spørger den, hvad jeg skal gøre, når jeg bliver så ked af det, men jeg kan ikke huske hvad den svarer mig! Den giver mig et svar, men jeg kan bare ikke huske det!!

Så vågner jeg, stadig med den følelse af sorg siddende i mig.

Jeg er mand, 29 år - lige nu går jeg og overvejer om jeg skal gå ned i timeantal på arbejdet, for at få mere tid til min hobby.
:o)

SVAR:

Spændende drøm. Høj drøm !
Først går drømmen i dybden. At dykke i havet er er kendt og stærkt symbol for det ubevidste. Og du er i gang med for dybelse.
Processen er nu ikke ganske problemløst - der er noget som du ikke kan se, et sted hvor du er blindt. Hospitalet er et sted, hvor der skal der skal rettes op noget, der ikke er som det burde være.
Men til gengæld er drømmen eller visionen eller det eventyrlige og en ny spændende spændende side af dig selv. En kunstnerisk eller spirituel side, som du får stor stor glæde af, når du finder bedre

Venlig hilsen

Peter Værum