DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

NYE FOREDRAG - foruden dét om drømme.

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Ikke at være hjemme. Flytte/ikke flytte..?

 

Hej
Jeg er 50 år og i mange mange år har jeg altid den samme drøm. Ofte kommer den flere dage i træk og jeg kan ikke slippe den.
Jeg flyttede hjemmefra da jeg var 15.. blev faktisk flyttet til en efterskole.. var ikke glad for at flytte. Jeg voksede op i et højhus og det er den lejlighed jeg altid vender tilbage til i min drøm..
På lidt forskellige måder, men

altid er lejligheden midtpunkt.. Enten skal jeg bo der igen, og det vil jeg ikke  eller også er jeg tvunget til at være der , da jeg ingen andre steder har. Lejligheden er tom og jeg bruger for det meste et bestemt værelse og badeværelset.
Værelset har være min søsters og mit fælles værelse i en periode..

Overordnet kan jeg sige at jeg altid "flytter og ikke vil flytte" .Jeg har for første gang i mit liv (bortset fra min barndom ) boet et sted i flere år ad gangen og jeg er glad for at bo der hvor jeg bor nu.
Vil ikke gerne flytte nogen andre steder hen... Jeg håber at du kan give mig en lille "ledetråd" så jeg evt. kan finde løsningen ..det er virkelig belastende at drømme det igen og igen..

Mv. Karina

SVAR:

Mange af drømmene her i brevkassen handler om at komme hjem. Eller at være hjemme. At have et hjem. Og de skal garanteret forstås symbolsk. At være hjemme er at være sig SELV (forhåbentlig kender du lidt til Kierkegaard eller Jung). Menneskelig vækst handler om at blive et SELV. At komme på sin rette plads i tilværelsen. At være centreret. At der er idenditet mellem det, man siger og det man gør, og det man mener.

At man behersker den svære kunst i Livets skole: Væren.

I lyset af den symbolik kan/skal man - tror jeg - også tolke din drøm (selv om den har en lidt usædvanlig kobling til din virkelighed med mange flytninger...).

At bo i et højhus er tit symptom på manglende jordforbinelse: Alt for meget styres oppe fra hovedet, idéer, principper, moralregler... - man glemmer at mærke efter i maven, hvad er følelserne og realiteterne omkring det.

Flytte er vel at ændre sig. At indtage en anden position. Persoligt. Flytte sig.
Alle mennesker har behov for at flytte sig, forbedre sig, omvende sig, udvikle sig. Blive klogere, mindre tankeløse (det bliver en hel prædiken dette her, jeg vil nødigt være en vækkelsesprædikant, men alligevel). Men det har ingen af os jo lyst til. Vi har i hvert fald modstridende følelser omkring det.
Men mennesket er et modsætningsfyldt væsen. Vil / vil ikke.

Så vidt jeg ser det, afspejler denne dybt menneskelige problematik sig både i den måde, du har det med flytninger i flyttebil og i dine drømme.

Jeg tror, at det er et vigtigt tema i dit liv, det du drømmer om.
Jeg håber du kender nogle kloge mennesker, du kan snakke med, om dette: At komme hjem-

Venlig hilsen
Peter Værum