DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


En pige drømmer, hun er en rod. Tegn en ugle.

 

Jeg så på din hjemmeside at du ved noget om drømme? Hvis det sandt har jeg en jeg vil spørge om du evt kan prøve at tyde:

" Drøm med samme personer men forskellige steder i snart 2 uger?"

  Hey. Jeg har snart haft den samme drøm i 2 uger, men det ikke samme sted hver gang? men med de samme personer.

De fleste gange har jeg været på sådan en meget stor slags skole hvor nogle af eleverne bor, men ikk dem alle. Jeg er en dreng (er pige I) som er lidt af en "rod" men jeg kan rigtig godt lide den her pige (en jeg kender I) og hun kan lide mig, men hun har bare en kæreste, som bor langt væk. Vi kæmper (bogstavelig talt) for at kunne være sammen. Men alle andre folk (jeg også kender I) prøver at gøre alt for at stoppe det.
Så på et tidspunkt kommer jeg ind til sådan nogle spåfolk af en art, som tegner en ugle og siger noget om at jeg har en stor hemmelighed som andre ikke kender til?

Ved ikke om det gav nogen mening? Men håber nogen måske kan hjælpe lidt?

Fra pigen x"

SVAR:

En drøm om, at du selv er af det modsatte køn - en dreng, der er en rod - er sjælden (efter min erfaring). Og den tyder vel på, at du har en meget maskulin, måske aggressiv side i dig, som til tider dominerer dig voldsomt ? Det er et gæt, men hvis det er rigtigt, er det måske også rigtigt, at det er svært for dig at få fat på dine følelser ? At du må kæmpe for at få fat på den side af dig selv, som pigen I repræsenterer. (Der er i din mail nogle uklarheder -jeg håber jeg har forstået det rigtigt, send en tilbagemelding). Det er sikker en rigtig blid "kvindelig" føle-side ?
Men der er også megen modstand. Alle de andre folk, som du kender, som prøver at stoppe processen, er jo også sider af dig selv.

Drømmen giver mig et billede af en pige med store indre konflikter og med et stort uopfyldt behov for at få fat i og mærke sine følelser.
Sådan tror jeg, mange 17-årige har det.

Kan du genkende noget af dette ? Der er meget gætteri i tydnings-forsøget.

De fleste drømme rummer mod slutningen "et godt råd" eller anviser en udvej, eller en retning.
Her er jeg ikke så meget i tvivl: Disse spåfolk er, hvad vi i jungiansk drømmetydning kalder visdomsskikkelser. Det er karakteristisk , at de kommer sidst i drømmen, efter at drømmen har skildret (er symptom på) de indre konflikter.
De reprænterer den side af dig selv, der godt ved, hvad der er rigtigt og sundt for dig i den aktuelle situation. Selvet.
Så hvad ligger der mon bag billedet af uglen ..? For at finde gådens løsning, hemmeligheden" må du prøve at føle ind i det symbol; en god hjælp kunne garanteret være at lave en tegning, mange tegninger eller et helt maleri af en ugle. Uglen er jo oven i købet et traditionelt symbol på (indre) klogskab.
Sådan en intuitiv proces kan tit være en hjælp til at anskueliggøre problemet og klargøre betydningen af drømmen.

Held og lykke - lad mig endelig få en tilbagemelding.

Venlig hilsen

Peter Værum