DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Usikkerhed efter skilsmisse. Kattekilling. Uden tøj/maske.

 

Hej Peter, Jeg har med stor interesse og en del nysgerighed läst dit site, og tillader mig at fortälle om to vanvittige drömme som jeg havde i nat - lige efter hinanden.
Jeg er 56 år gammel, er fornylig flyttet alene - langt ud på landet - fra en kvinde som jeg elsker höjt, men som jeg af mange forskellige grunde ikke kan leve sammen med.
Jeg har hele mit liv väret opfyldt af angsten for at verden skal opdage hvilken snyder og charlatan jeg er i virkeligheden, og går hele tiden og frygter blive afslöret.
Disse drömme kan selvfölgelig väre min underbevidstheds kommentarer til denne medfödte usikkerhed. Men det kan vel også väre noget andet - eller hur..?

Dröm 1: Jeg ligger i en seng sammen med min söster (intet seksuelt) og käler for en kattekilling. Jeg forbereder min söster på at om lidt går det galt. Killingen ändrer sig pludselig fra at väre kälen og spindende til et frygteligt hväsende og kradsende uhyre som jeg forsöger at fastholde. Den bider og kradser, men der kommer ikke sår...

Dröm 2: Jeg er med i et panel på tv. Det er på DR2 så det er et eller andet höjpandet emne der diskuteres. Leonore Christine Skou er med, og förer sig frem. På et tidspunkt får jeg nok af hendes bedrevidende attitude og giver hende tört på i et (for mig ukendt) akademisk og uhyre veltalende sprog. Alle andre i panelet og publikum jubler. Og her kommer så clouet: Da jeg vil rejse mig op opdager jeg at jeg er nögen. Jeg har - efter eget valg - taget töjet af inden seancen, men har nu kun en dyne(?) omkring mig. Synes det er lettere pinligt og bliver siddende mens jeg tiljubles. Ingen lader sig märke med min nögne pinagtighed og frk. Skou er ikke til stede.

SVAR:

Kattedyr, kattekillinger, har tit noget med seksuelle lyster at gøre; men det er ikke altid sådan.

Jeg tænker: Efter en skilsmisse er der naturligt et udækket behov for at ligge i en seng og kæle. Du må kigge på, hvordan du får det alment menneskelige behov for berøring og kærtegn og kontakt dækket. Det behøver ikke at have med sex at gøre - men forvandlingen fra uskyldig kattekilling til et kradsende uhyre siger måske ? nok noget både om dit forhold til sex og til kvinder (jvf. din vreden over Leonora Christine Skou (som i mine øjne er en markant, rabiat feminist - det der tæller i drømmetydning er, hvad hun er i dine øjne..)

Du bryder dig ikke om "højpandethed" og er overrasket over at du selv kan bruge et akademisk og veltalende sprog. Men den side og de evner har du altså iflg. drømmen i dig.Samt en vrede, der godt kan være konstruktiv, når den formuleres ordnetligt (bevidst). Det kan da være meget rart at vide? (Skyggesiderne rummer tit konstruktive kræfter - husk drømmetydningsregel nr. 1).
Publikum jubler, i hvert fald. Andre sider af dig, de sider, der er i vækst, jubler.

At være nøgen er et godt træk i mange drømme. Til daglig dækker vi os bag alt for mange masker/roller/forudfattede meninger om hvad andre tænker - det afspejles til i drømme om tøj og omklædning og afklædning. Drømmen siger: Lad dig se, som du er. Træd frem. Overvind din mærkelige idé om at du er én "charlatan" eller noget andet, som folk ikke ville acceptere og holde af, hvis de så dig som du er.

Held og lykke.

Venlig hilsen
Peter Værum