DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


balletsvæv, manglende grounding ???

 

jeg drømte at jeg var på en slaks ballet skole sammen med en masse andre. Så pludselig blir vi angrebet og nogle blir forvandlet til rumvæsner og de nyder det ligefrem. Andre blir gjordt til slaver og bundet sammen der hænger slim og gift over alt. Så ser jeg en sandkasse (lidt anna og lotte agtig) med gyldent lys og smukke hvide og gule blomster og to små børn i. så vågner jeg op.                                P.S. det var en drøm jeg havde i morges.

Lotte.


SVAR:

Du skriver hverken din alder eller din situation; så svaret bliver meget løseligt....

Men altså: Det er på mange måder en typisk drøm; du kan tage den som et eksotisk eller ekspressionistisk billede, et snapshot af dig selv lige nu. Hele dig. Din personlighed - eller dit sind - rummer mange forskellige sider, og som hos de fleste mennesker er der indbyrdes strid imellem dem.
Balletskole ? Det lyder i mine øren som om du ikke har så megen jordforbindelse; du svæver måske lidt vel meget oppe i tyndere luftlag med luftige tanker, uholdbare idéer og svævende planer - - eller drømmer du virkelig om en karriere som danser ??
Hvis det manglende grounding er et rigtigt gæt, er det let at forstå, at mange ting er fortrængt til underbevidstheden. Der rumsterer det, og når det rumsterer og påvirker din adværd, virker det i drømme som om du bliver angrebet udefra dvs. fra et område i dit sjæleliv, der ligger uden for dit jeg.

Og det er selvfølgeligt et stærkt billede, at du bliver forvandlet til et rumvæsen; men hvor mange af os går ikke rundt som zombier i Livet, vi er ikke os Selv. Fremmede for os selv. Ukendelige. Som om vi var faldet ned fra en anden planet ?? Den side af dig selv kan du måske godt genkende..?
Og mange af os fængsler sig selv; hæmmede, ufrie, generte lægger vi bånde på os selv. Når du drømmer om at være aslave må du gøre dig klart, at slaveejeren, fangevogteren - det er DIG SELV ! Sådan fungerer drømme!

Hvad skal du så stille op..? - Drømme giver som regel et udkast til en løsning, i slutningen af drømmen anvises ofte en form for "udvej". Måske kunne man gætte på, at du skal tillade dig at være barn indimellem, lege i sandkassen, uskyldigt og afspændt som børn er det - den side har du også i dig; det er helt klart, og det er smukt som den lyser ! Et sted er der udvikling: Børnene symboliserer jo vækst og nye muligheder, der kan vokse op og vokse frem. Det er meget rart at forestille sig det varmende og lysende bevidsthedens klare lys. Det lover godt for en splittet/mangesidet personlighed som dig.
Og se så også at få gjort noget ved den manglende jordforbindelse !

Venlig hilsen
Peter Værum