DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen
Artikel af P. Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.
FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og
Når man ikke kan huske sine drømme

Vulkan i udbrud. Se på det !

 

Hej
Har lige drømt om en vulkan i udbrud lige udenfor den by jeg bor i  (Nuuk, Grønland)

Der kom først hvid røg, dernæst sort røg og til sidst rødt ild/lava.

Jeg var meget facineret af det, min familie en storesøster min datter på 17 år, var mest tydelige - var skræmte, men jeg ville ud og se på den (er inde i mit hjem og kigger ud af vinduet)

Jeg vil ud og se, mærke det vidunderlige fænomen.

Der kommer også et lille udbrud lige ved siden af mit hus, men kan godt være det er sprængning af fjeldet (som de ofte gør her i Grønland)
Da bliver jeg måske lidt bange, men nej jeg vil ud og mærke det.
Min familie er bange men jeg siger, jeg er ikke bange for at dø, men er bange for smerte. Jeg siger til min datter, hvis vi dør flyver vi bare op til himlen og det er sjovt at flyve rundt !

På vej ud skal jeg have mere tøj på, der er sne derude, men jeg når ikke ud, jeg kommer op at diskutere med min store datter på 23 år.

Jeg tager hende ikke alvorligt og svigter hende (noget jeg er meget påpasselig med i hverdagen).

Lidt om mig selv:

Jeg er en kvinde på 52 år bor med mand, datter på 23 er flyttet hjemmefra for flere år siden, vi har et godt forhold.
Datter på 17 år på efterskole i DK for tiden.
Jeg arbejder meget med mig selv og vil gerne slippe for en traumatiseret barndom.
Har lige været til kunstterapi for 14 dage siden, rigtigt godt.
Det er ikke første gang jeg drømmer om vulkaner, jordskælv har jeg også drømt om nogle gange.

Med kærlig hilsen
"Kamma"

SVAR:

Mon det handler om vrede ? Kan du sommetider være som en vulkan i udbrud? Har du det egentlig godt med at slippe din vrede løs (sådan at vulkanfænomenet er "vidunderligt"; vrede behøver ikke altid at være en kedelig, ubehagelig foreteelse....) ? Kender du til tre grader af vrede (hvid røg, sort røg, til sidst rigtig lava) ???

Et andet gæt kunne være, tydningen hæfter sig ved at jorden skælver; dvs. du bliver rystet i din grundvold, fundamentalt (fysisk helbred, økonomisk basis, arbejde, hjem, rodcenter).

Under alle omstændigheder: Drømmen anviser, at du skal betragte det med opmærksomhed; ikke flygte eller dæmpe det; men se på det.
Du skal også være opmærksom på, hvad det gør ved din familie (i det her tilfælde kan det være dine faktiske nærmeste, døtre, søster - ellers kan det være sider af dig selv, som du ikke identificerer dig helt så meget med som dit jeg).

En traumatiseret barndom efterlader tit sine ofre med bl.a. med en dyb, jordrystende vrede, som kan være meget eruptiv, hvis den kommer til udbrud.

Drømmen siger: Man dør ikke af det.

Og drømmen giver dig - hvis jeg har ret i min tolkning - det gode råd, at beskytte dig: Tage varmt tøj på, pas på dine grænser, pas på ikke at blive kold, dvs. følelses-løs, der er koldt udenfor: Måske lever du i et miljø, hvor der er koldt ? - hvor man ikke viser så mange varme følelser..?

Kan du genkende noget af det, jeg skriver? Måske er jeg helt på vildspor. Det kan godt være, at kulturforskelle gør, at jeg gætter helt forkert. Grønlændere og syddanskere har muligvis et fundamentalt forskelligt forhold til jordskælv og vulkaner. Og kulde....

Så giv gerne en tilbagemelding !!.

Held og lykke.
Peter Værum