DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Make up. Piller øjenvipperne af

 

Hej Peter
Jeg er en pige på 20 år, der har haft en
drøm om at jeg pillede alle mine øjenvipper af.
Jeg var ved at tage make-up af, og da jeg så kigger på mine fingre er jeg kommet til at pille næsten alle øjenvipperne af.
Jeg kigger hen på min veninde som også var med i drømmen og så vågner jeg.
Hvad kan det betyde ?
Med venlig hilsen
20årig pige.

SVAR:

Øjenvipper. Her er jeg på bar bund; jeg har ikke mødt drømme om øjenvipper før, og i de bøger, jeg "lige" slår op i, er symbolet ikke nævnt.
Så lad den forudsætning være klar: Her laver vi symboltolkning uden - som ellers - at støtte os til erfaringer med drømmetydning. Vi laver "symboltolkning fra bunden af".

Så - hvad forbinder du med øjenvipper..? Hvilket signal giver det, hvis du ser en 20 årig pige uden øjenvipper..??

Dine egne associationer er de vigtigste. Her er lidt om mine: En pige uden øjenvipper er syg (og jeg får fantasier om anorexi, hårtab, skære i sig selv og den slags... MEN OBS: Det er kun mine associationer !! Og det lyder voldsomt, så tag det endelig med et gran salt !!!)
En anden tilgang til drømmesymbolet kan man måske finde, hvis man filosoferer lidt over udtrykket: At blinke. Hvad bruger vi øjenvipper til ? Øjenvipper hindrer uønskede småpartikler, insekter m.v. i at passere og forurene. Er dit liv sådan ? At du i visse situationer har åbne grænser, er dårlig til at forsvare dig mod fremmedes ..skidt. Eller nærtståendes tilnærmelser- ..? Eller er det tvært imod sådan, at du "kaster dig ud i for meget "uden at blinke" som-vi-siger
.

Gid vi sad ansigt til ansigt og kunne sparre lidt om det.... men sådan er betingelserne jo, her i DRØMMEBREVKASSEN.

Går vi derimod til det andet drømmesymbol: At lægge make up, er vi meget bedre hjulpne. Der er masser af erfaringer af, at mennesker der har problemer med deres facade, deres maske: de roller de spiller, forsøgene på at gøre sig kønnere/bedre/pænere, end man er - drømmer om at lægge make up (det gælder i øvrigt også mænd..)

Jung tale om vores persona. Vores personligheds maske. Jeg'ets yderside: Det billede af os selv, vi viser andre, især andre ude i offentligheden.

Så kig på det område i dit liv. Skriv evt. igen lidt om din situation, og om der er noget af det, jeg har skrevet, der ringer.

Det samme gælder din veninde. Drømmen anviser mod slutningen, at du kigger hen på hende. I drømmetydning er det jo din skygge. En side af dig selv, du kender for dårligt og måske har det lidt skidt med. Gør dig det helt klart. Og gør dig klart, hvilke egentskber, der falder dig i øjnene, når du tænker på din veninde (det er jo projektion, hvis du kender til det begreb....). Og så gør som drømmen siger: KIG PÅ HENDE - og VÅGN OP !

Held og lykke med det.

Venlig hilsen
Peter Værum

juni 2012