DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Søster tager piller, truer med at dø.

 

Hej Peter

Jeg har i nat haft en drøm så virkelig at jeg vågnede op grædende.
Jeg drømte at min søster havde fået fat i en pille som gjorde at hun ikke ville vågne igen hvis hun tog den. (dvs. hun døde) alle os andre som var med i drømmen sagde til hende at hun ikke skulle tage den hun smilede bare og sagde at det gjorde hun altså. Hun havde besluttet sig for at hun ville tage den her pille om søndagen så da det bliver søndag tager jeg ned til en slags sommerhus vi har i familien, derinde står min mor og jeg spørger hvor er Britta henne? Hun svarer at hun har taget pillen, jeg begynder at løbe op til hende. Da jeg kommer op i rummet hvor hun ligger er rummet blevet tømt og der er kun den seng/madras hun ligger på og en masse starinlys rundtom hende. Da jeg løber hen til hende kan jeg se at hendes mund bevæger sig og jeg syntes at kunne høre at hun tæller. Jeg tager fat i hende for at kramme og sige at jeg elsker hende fordi jeg er så ked af det, med det samme vågner hun og tager fat i mine skuldre, ser helt skør ud, ryster mig og råber i mit hoved som om at hun gentager hvad jeg siger jeg elsker dig, jeg elsker dig, jeg elsker dig med et virkelig uhyggeligt ansigtsudtryk. – og så vågner jeg op imens jeg græder..

Jeg håber du vil og kan hjælpe mig denne drøm går mig virkelig på.

Hilsen Tine B. C.

SVAR:

Nu husker vi på drømmeregel nr. 1: Alle optrædende, alle personer, alle rekvisitter i din drøm, er sider af dig selv!
Så: der er en side af dig selv, som du holder meget af, symboliseret ved din søster - en del af din personlighed som du ikke har brug for længere (set fra SELVET, ikke ud fra dit EGO's perspektiv....) . Drømmen siger, du er under udvikling. Der er en invitation til at ændre noget, noget skal "dø", men det bliver smerteligt, for du holder så meget af den side.
Det er nok en uhensigtsmæssig side af din personlighed, og du er i tvivl, du skal vælge, og det er altid ubehageligt (din drømme-søster truer med at tage piller).

Et sommerhus: et feriested, hvor man tager det lidt mere afslappet.
Mor: Hvad mon MOR har med sagen at gøre ? (Måske er det dit overjeg ??)
Stearinlysene: Der skal lys omkring dette problem, dvs. bevidsthed. Hvis du mediterer, kan du meditere på billedet af den selvmordstruende søster smukt omgivet af lys.

Venlig hilsen
Peter Værum