m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN

PSYKOLOGILÆRERSERVICE


KONFLIKTLØSNING


Drømmetydningens regel
nr. 1

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømmeEt forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


 
Juli 2007

Jeg myrder nogle, mormor
hjælper mig af med ligene

 
 

Hej Peter

Jeg skriver til dig, fordi jeg er bange for at jeg er ved at blive helt tosset. Jeg har ikke kunne finde helt tilsvarende drømme på din hjemmeside, så derfor skriver jeg. Der gentagende gange dukket følgende, skræmmende drøm op under min nattesøvn:

 

Jeg har slået nogen ihjel. Drømmen handler aldrig om selve mordet, men om den panik jeg har med at slippe af med liget/ligene uden at blive opdaget og få mit liv ødelagt. Jeg er panisk angst for, at nogle skal finde ud af det og er i tvivl om, hvorvidt det overhovedet er mig, der har slået dem ihjel, men bliver alligevel altid enig med mig selv om, at det må det jo være…uden særlig begrundelse, men med stor undren over, at jeg har været i stand til det. I min sidste drøm hjalp min mormor mig med at slippe af med ligene, som var parteret og lå i en fryser langt ude på landet, pakket i bæreposer. Hun ville hjælpe med at køre dem på lossepladsen om natten på hends trailer, men vi fandt ud af at lossepladsen var lukket, fordi det var søndag, hvilket gjorde mig panisk og angst. Jeg var også bange for at der skulle falde en arm eller en anden legemsdel af traileren på vej til lossepladsen og overvejede hvor man ellers kunne gøre af ligene. Jeg slipper aldrig af med dem i drømmene og vågner altid inden.

 

Og hvilke overvejelser har jeg så gjort mig om drømmen i forbindelse med min dagligdag?

Jeg har bemærket at drømmen primært kommer i stressede perioder i mit liv, og sidste gang jeg drømte drømmen var lige inden en eksamen (et universitetsstudie jeg har besluttet mig for at opgive). Måske jeg til tider føler mig presset, magtesløs og holdt til ansvar over evne, uden at jeg føler at jeg har den store indflydelse på situationen? Måske min mormor er indblandet denne gang, fordi hun har fået konstateret kræft og kun har gansk kort tid tilbage at leve i; endnu en afmagt, en situation ude af min kontrol?

 

Jeg er en kvinde på 28 år uden den helt store selvtillid og tiltro til egne evner, opdraget med dårlig samvittighed som det primære pædagogiske redskab af en mor i den typiske martyrrolle. Jeg er typen, der gerne undskylder for alt og alle, eksempelvis det dårlige vejr. Jeg ynder at planlægge og strukturere mit liv og bryder mig ikke om uventede hændelser, der kan forstyrre planerne.

 

Hvad kan denne drøm skyldes? Er jeg ved at udvikle mig til en koldblodig massemorder eller har jeg fat i noget af det rigtige i mine overvejelser om mig selv og mit liv, som jeg har nævnt her? Eller har jeg bare set alt for meget ”retsmedicinerne” på Discovery Channel?

mvh Ruth

SVAR:
Det  var nok godt, at du droppede den uddannelse. Alt det stress, ambition, eksamenspres, dårlig samvittighed dræber jo livet i dig. Sådan er i hvert fald min fornemmelse. Drømmen siger, at du mishandler dig selv, dræber væsentlige sider af dig selv - og måske har du selv en mere præcis idé om, hvor det er du køler dig selv ned; deler din krop op i adskilte dele, ja dræber livet  i  din krop og dit sind. I flere omgange. Du er meget hård ved dig selv - er det ikke rigtigt..??

Din mormor står for noget, der hjælper dig til at dræbe livet i dig selv. ELLER din MOR MOR. I drømme er mormor tit 2 gange MOR. Og hende skal du jo have gjort op med: Din indre MOR.

Held og lykke.   Skriv gerne en tilbagemelding om ovenstående siger dig noget.

Venlig hilsen

PETER VÆRUM