m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN

PSYKOLOGILÆRERSERVICE


KONFLIKTLØSNING


Drømmetydningens regel
nr. 1

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømmeEt forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


 
Juli 2007

Forkert bus;
min nevø bliver væk i København.

 
 

Jeg havde denne meget mærkelige drøm forleden og da jeg ikke kan finde nogen forklaring på det ville jeg hører om du måske havde et foreslag da det plager mig meget følelsesmæssigt.
Det skal lige siges at jeg er 21 år og er lige flyttet hjemmefra for første gang hvor jeg flyttede fra min familie i København for at bo i jylland.

Drømmen:
Vi var ude og handle - mig, min nevø og mener at en veninde var med, det hele var en smule stresset og dette tidspunkt i drømmen foregik i Jylland; men min nevø gad ikke mere så jeg satte ham på en bus og da jeg gør dette er det busserne i København, han kommer med. Tror at tiden springer lidt for det næste som sker er at det går op for mig at det er en helt forkert bus han er kommet med, jeg går i panik og på det tidspunkt er min mor pludselig med i drømmen, vi er nu i København og min nevø er fuldstændig væk.
Vi leder og leder men finder ham ikke hvorefter jeg har følelsen af at jeg har mistet ham, at jeg har gjort ham ondt, lige inden jeg vågner opfatter jeg at vi render rundt og leder efter ham i Jylland og det forvirrer mig når han blev væk i København.
Jeg vågner midt i drømmen og ved derfor ikke hvad som skete ham.Virkelighed: Min nevø er det vigtigste i mit liv,har aldrig været væk fra ham mere end et par dage af gangen og ville aldrig i virkeligheden sende ham med en bus midt i København. Ham er 8 år og har aldrig været alene der før så kan ikke få det til at hænge sammen med at jeg kunne drømme sådan noget.
Da det virkelig forvirrer mig en hel del og nærmest forstyrre min dagligdag håber jeg derfor på at hører noget snarest muligt.

Fra Anne

SVAR:
Hvad repræsenterer din nevø? jeg kan forstå, at han repræsenterer noget meget posotivt og kendt. I drømme er det jo sådan, at han repræsenterer en vigtig side af dig selv. (jvf. drømmeregel nr. 1).

Du står tydeligvis i et skifte; også hvad angår din personlighed. Er du i København eller er du i Jylland - følelsesmæssigt ?  Hvor hører du til?  Det er spørgsmål, som man naturligt må spørge sig om i din situation.  Måden at ændre dig på (busture, transportmidler betyder som regel ændringer, fra én position til en anden) er nok ikke helt tilpasset den nye situation . Og den rolle, som din Mor har spillet, skal nok også ændres. Hun sidder stadig som en stemme inden i dig.
Men først og fremmest skal du passe på at  den positive, vigtige side af dig selv (måske noget barnlig - ? - men barnet i én selv er vigtigt at bevare....)  ikke bliver væk i al hurlumhejet.

Held og lykke med det.   Skriv gerne en tilbagemelding om ovenstående siger dig noget.

Venlig hilsen

PETER VÆRUM