m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN

PSYKOLOGILÆRERSERVICE


KONFLIKTLØSNING


Drømmetydningens regel
nr. 1

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


 
Januar  2007

Huset, der brænder.

 
 

Året 2007 rinder ud og har været et turbulent år. Min mand har uhelbredelig knoglemarvskraft og har haft det i 5 år, det går op og ned. 5 uger i foråret var jeg bange for at det var slut, han var indlagt og lægerne kunne ikke få bugt med feberen og mens han lå der fik han en blodprop i lungen, men han kom sig og vi lever herhjemme som om sygdommen ikke er tilstede. Vi tager hånd om den i hverdagen.

Der er problemer med børn og børnebørn andre familie medlemmer trækker meget på mig og jeg er altid til rådighed.

Jeg har tinnitus og sover elendigt om natten mange gange.
Så kom 31-12-2007 og på en forunderlig måde blev det en skøn og fredfyldt aften, en aften så fredfyldt som jeg aldrig før havde følt, det var så underlig for jeg tænkte meget på det, da jeg vågnede næste morgen.
Men så var freden slut, kunne ikke sove før hen på morgenstunden og så kom der 2 drømme til mig 2 nætter i træk og normalt kan jeg ikke huske dem når jeg står op.
Den første drøm gik ud på, at jeg besøgte min datter, i et hus jeg ejer men jeg kom ikke ind den sædvanlige vej og undrede mig, hvorfor var bruse kabinen væk samt skabene på toilettet, hvordan jeg kom ind i huset ved jeg ikke, men jeg kom ud i den lille gang der er og ville gå ud i køkkenet, men min datter spærrede vejen for mig sådan lidt for sjov og sagde nej..nej mor, men jeg fortsatte og der i køkkenet hvor der er en lille forhøjning pga. af en krybekælder, som der ofte kommer vand i, ved vedvarende regn. Der havde hun sænket denne lem og var ved at lave badeværelse, der var vel højst 6 kvm. Jeg spurgte, hvad så når du får vand i kælderen og hun smilede bare og jeg vågnede.

Næste drøm den var slem.
Jeg drømte at jeg smed petroleum ud over nogle rum i et hus (jeg ved ikke hvilket hus) det var et 2 families hus. Jeg smed petroleum  på væggene og gik ind i opgange ved siden af og smed det på trappen og væggene, jeg ville sætte ild til det hele og de mennesker der var der, det var som om jeg både kendte dem og ikke kendte dem, de kiggede bare på uden at forhindre det og de ville dog brænde inde hvis jeg gjorde det.
Da jeg var færdig med det, fortrød jeg og begyndte at rense det af med vand, da jeg var næsten færdig med de første rum og ville begynde på trappen ved siden af, kom en mand(for mig ukendt) og sagde, det behøver du ikke at gøre, når det er tørret ind, brænder det ikke og jeg vågnede og kunne ikke rigtig komme op til overfladen.
Det var en uhyggelig drøm.
Efterfølgende er der sket det at min datter (som er uligevægtigt)har smidt mit ældste barnebarn ud. Jeg har en moster der ligger for døden pga. kræft og det kan ske når som helst, da opringningen kom troede jeg at det var slut, men nej det var min morbror der var dø uventet i et hoste anfald.

Jeg troede at 2008 skulle starte som et stille år, men nej det er turbulent fra starten.

Inge A...... 

SVAR:

Jeg får mange drømme om huse i øjeblikket. Læs mit svar til den forgående drømmer.

I din personligheds hus er der nogle installationer/funktioner i badeværelset, du skal se på.
Hvad repræprensenterer badeværelset ??  Hvad er det symbol på i din krop ???

Badeværelset er vel stedet for renselse. Stedet, hvor vi kommer af med vores pis og lort. Vores affald. Også psykisk forstået. Vores indre galde. Og vores skyggesider.
Du kan sikkert genkende drømmebilledet som symbol på noget i dit indre liv.

På tilsvarende måde er der i køkkenet nok en kommentar til dine spisevaner. Eller til måden, du får næring på.

Og kælderen er jo underbevidstheden...

Når huset brænder er det erfaringsmæssigt tit et symbol på transformation. Voldsom transformation, måske så voldsom, at det er godt nok at komme lidt vand på. Du er måske ikke klar til så voldsomme ændringer i din personlighedsstruktur lige nu (dine turbulenbte livsomstændigheder taget i betragtning...) - men ellers er det tit et positivt symbol, når huset brænder. Ændringer skal der jo tydeligvis til.

Husk at drømme bedst forstås som kommentarer til, hvad der sker inden i dig selv. De udspringer jo af individdets egen biologi. Jeg ville være betænkelig ved at sætte det i direkte forbindelse med dødsfald og andre faktiske begivenheder i familien, sådan som jeg synes, du antyder.....

Venlig hilsen
PETER VÆRUM