OVERSIGT OVER ALLE DRØMME

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN

PSYKOLOGILÆRERSERVICE


KONFLIKTLØSNING


Drømmetydningens regel
nr. 1

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


 
Maj  2008

Skal jeg fortsætte med kæresten ?
Hajer, kæmpeskilpadder i havet.

 
 

Kære Peter.
Jeg har haft de mærkeligste drømme i nat og syntes det kunne være interessant at få en tolkning af dem.

Jeg er 45 år,  og kvinde.

Min situation er den at min kæreste er flyttet fra min bopæl, trives ikke hvor jeg bor, siger han.
Han har købt lejlighed andet sted men vi er fortsat kærester.
Mit problem er om jeg har lyst til dette, du ved skal/skal ikke fortsætte med at se ham.


Mine drømme i nat:

1.drøm:        Så fly styrte ned, stor eksplotion bag efter.
Der var en rimelig stor afstand til flyet, alligevel var vi ved at få halvdelen af flytet i hovedet. Bagefter  var der så en speedbåd, som pludselig lå ved siden af vraget. Folk tog båden og sejlede ud, men ikke "for at redde evt. overlevende". Der var  mange dyr i vandet kæmpe skildpadder, hajer og den slags.


2. drøm:        En masse mennesker skulle passere en hængebro over vandet. Der var 2 hajer i vandet. En dreng på ca 6 år er den første, han træder ved  siden af og falder ned på bunden, hajerne æder ham.
 Den næste som skal passere er min søn, han kommer over men er flere gange ved at falde igennem broen, Så er det min tur, hajen springer helt op af vandet og er tæt på at nå mig, så finder jeg ud af at det er frivilligt at passere og springer fra, men hvordan får jeg min søn over broen igen uden at der sker ham noget.

3. drøm:  Er på ferie med min kæreste. Inden vi skal hjem er der så en kvinde der opsøger ham, det viser sig så han har haft et forhold til hende (imens vi har været på ferie) Han påstår at han elsker mig, og at dette ikke betød noget.

        Så var det jeg vågnede men kæmpe hovedpine og spændinger i hele kroppen.

Er spænd på at hører hvad alt dette mon kan betyde.

Med venlig hilsen

Lone

SVAR:

Jeg tror faktisk - ud fra mine erfaringer med drømmetydning -  at tre drømme drømt under sådanne omstændigheder, som du skriver om, kunne give dig svaret på det spørgsmål du stiller: Om du har lyst til at fortsætte med din kæreste under de ny omstændigheder.  Drømmetydning kan tit mere end man tror. MEN - men - det ville kræve et dybere arbejde med drømmene end jeg kan tilbyde her i DRØØMMEBREVKASSEN. Desværre !   Det ville kræve spørgsmål og svar og dybere mærken efter de forslag til tydning, der kom op - altså en mere terapeutisk proces.

Så jeg vil ikke indlade mig på at besvare det store aktuelle spørgsmål.

Men jeg har et par kommentarer til de tre drømme.

I korthed (i håb om, at du kender lidt til drømmesymboler). Flyet der falder ned, minder dig om, at det er vigtigt at holde jordforbindelsen - dvs.( velsagtens) holde kontakten til kroppen, stå fast og mærke de følelser, der er i maven (og måske også underlivet) mere end tankerne og værdidommene, der fistrer rundt i hovedet på dig.

Og så er der eksplosionsfare. Og der er hajer i farvandet.   Begge symboler er oplagt udtryk for, hvor vred du er. Ubevidst.

I det hele taget peger drømmen på, at der er megen information at hente, hvis du tør efterforske, hvad der egentlig er i det store uvebidste (havet). Havskilpadder er da vist et symbol på stor visdom og/eller indre ro og ..væren.  (Eller også, hvis skjoldet er det vigtigste ved det symbol i din drøm, er det noget med forsvar og forsvarsmekanismer og skygge og venden-ryggen-til-problemerne- og være for ..langsom...  Og muligvis har vi så et billede på, hvor de spændinger i hele kroppen (er det mest skulder og ryg??) og hovedpinen, da du vågner, stammer fra).

Hængebroen er den opgave, der venter dig aktuelt: At få forbundet de adskilte livsområder, der i øjeblikket er dårligt integrerede. Du skal passe på, at vreden ikke fortærer noget vigtigt, barnligt, ubeskylttet i dit familieliv (sønnen); eller vigtige sider af dig selv.
Du skal have det til at hænge sammen. Kæresten og børnene. Det er sikkert ikke let. Men vær opmærksom på det.

Kvinden i den 3. drøm, som du sikkert er rasende på, fordi hun har været utro med din kæreste - er ganske sikkert dig selv. (Husk drømmeregel nr. 1 !)  Der har i den seneste tid være en side af dig selv ude at gå, som slet ikke er dig SELV. Du må prøve at lære den side af dig selv at kende (og det er nok især her, en terapeut ville kunne hjælpe dig til at stille spørgsmålene og fastholde dig på dine egne svar...), hvis du vil have mere lys på, hvad det er , der er sket med dig og kæreste - og på, hvad der vbidere skal ske.

Held og lykke med det !

Venligst 
PETER VÆRUM