Heste på prærien
fortrænges af nybyggerne

FOREDRAG OM DRØMME

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen

Artikel om drømme og eventyr
OM SKYGGEN
Vigtigt:
JORDFORBINDELSEN

Mere om drømme

Når man ikke kan
huske sine drømme


Litteratur om ANIMUS
Lidt teori:
Indhold og forhold i drømme.
Freuds personlighedsmodel, uniformeret personale m.v.
DRØMME
KURSER
OVERSIGT
OVER ALLE  DRØMME
Hejsa..

Jeg ved ikke om du vil tyde min drøm,,
Men jeg drømte i nat at jeg var et lille egern der sad oppe i et træ og så ned på prærien, det var ovre i USA der hvor alle imigrede derovre. Nå og alle disse nyindflytterer jagtede heste for at indfange dem og sælge dem.. Hestene i min drøm var kæmpe store ,smukke,søde og utrolig kongelige..DE løb og jeg skreg af min lungers fulde kraft" Løb Løb for frihed", heste løb og faldt ned af klipper og skrante ned i mudder, rev huld på deres hud, de havde et meget desparat blik i deres øjne, og var utroligt udmattede og ydmyget som de lå der i mudderet, de så helt fortabte ud...jeg vågnede og var trist over drømmen...

Jeg har læst lidt om hestes betyning i drømme og kender lidt til astrologi, og ved at det er skyttens dyr, og min kæreste er, ja halvt skytte, kan man godt sige han er det i ascendant..

læste også at hvis hesten falder ud af en bygning at det KAN symboliserer dødsfald i den nærmeste fam. min heste faldt ud ud fra klipper, ved ikke om det er det samme..

Håber på at høre fra dig..

Venlig hilsen
"Trine" ......, 22 år

SVAR:

Prøv at betragte dit liv - og din krop og dit sind - lidt fra oven. Med lidt distance;
lige som et lille egern der sidder oppe i et træ og ser ned (fra hovedet ned i kroppen, måske).
Hvad ser du så ?

Du ser en indre konflikt - som så ofte i drømme. I dette tilfælde mellem nogle vilde heste og de menneskelige nybyggere, der er ved at invadere prærien og underlægge sig naturen, kultivere området, så at sige.

Jeg ved ikke, hvad det er for nogle underlige drømmebøger, du har læst. De er vist meget gamle - og jeg kan slet ikke genkende den måde at tolke symboler på. Og efter min mening kan du godt glemme alt om astrologiske spekulationer, når du skal tolke drømme. Biologisk er heste et kraftfuldt dyr; mennesker har det tit mellem benene så-at-sige - og når vi i drømme møder dyr, har vi nok at gøre med et område i os selv, hvor vi selv er dyr. Højerestående pattedyr. Dette område er drifterne, instinkterne, seksualiteten.

Om det handler om din seksualitet eller om andre instinktive kræfter ved jeg ikke. Men du misrøgter nogle naturlige kræfter inde i dig selv.
For inde i dig selv er der nogle anderledes kultiverende, mennskelige kræfter. Nybyggerne der vælter ud over prærien og fortrænger de gamle indianere og skyder mammutterne og jager de vilde heste bort, er et rigtig godt, malende symbol på jeg'et.. !  Altid vil det ekspandere.  Altid fortrænger det. Det menneskelige jeg vil ikke vide af vilde, naturlige kræfter, der truer dets egen kultiverede civilisation. 
Som sagt: et rigtigt godt billede.

Så: Slip hestene løs !

Måske ligger der også det i, at det er - som du kalder det - nyindflyttere. Måske er det ret nyt for dig, at du skal til at "opføre dig civiliseret". Eller det er en ret ny konflikt, du er kommet i,  hvor du ikke kan få afløb for din drift- og naturside p.gr.a. disse "nytilflyttere" (jeg går ud fra du mener nybyggere). Som drømmesymbol kan det måske tydes som en samvittighedskonflikt eller nogle nye realiteter, som er i konflikt med din naturlige drift-side.  Det kender jeg ikke din aktuelle situation godt nok til at tage stilling til - det kunne være rigtig interessant, hvis du ville skrive lidt om den. Og om jeg i øvrigt har ramt rigtigt (det er jo meget gætteri i denne form for brevkasse-drømmetydning).

Venlig hilsen

Peter VærumOm transportmidler i drømme.
2o år. De indre dæmoner. Et kristent menneske og en klassisk SKYGGE-drøm.
Blomster fra ægtemanden.
Fraskilt. Ned i kælderen. Og så ud ..
Roser. 2o år. Kærestesorg. Mormors grav.
Angstanfald. Drøm om død og egen begravelse. Genfødsel.
Forfulgt. Flygter.
8 år. I fly. Om børns drømme.
15 år: Stjerneskud, farmor, farfar.
Bjerget, vejarbejde, slangen og dyrepasseren.
På flugt fra mafiaen.
I en svømmehal med præster.
Ta' livet af lillebror. SKYGGEN.
Pige, der rejser ud af kroppen.
Lig i kælderen. Huset med flere rum.
Asiater skyder. Skyggen!!
Elskov på en hest.
Stjerneskud. Forelskelse. 15 år.
Generelle spørgsmål. Til projektopgave, Greve.
Telefonen ringer.
Stamkunde på barndommens grill. UFO'er.
Tænder. Sammenbidt?
Komme for sent. Rejse hjem. Bagagen..
18 år. Om ikke at prostituere sig.
Grave i haven. Vækst og jordforbindelse.
Klaustrofobi i Tyrkiet.
Freuds personlighedsmodel, uniformeret personale, løver m.v.
Fotografere en tornado ....
Flystyrt. Børn bliver væk
Når man ikke kan huske sine drømme.