m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN

PSYKOLOGILÆRERSERVICE


KONFLIKTLØSNING


Drømmetydningens regel
nr. 1

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


 
Juni  2008

16 årig. De myrder mig. Jeg dør.

 
 


hej er en dreng på 16 nogle gange har jeg drømt jeg bliver myrdet ved at blive skudt og  der kun går 2 sec og en mærkelig følelse før man er død i en drøm hvad kan det betyde?

SVAR:

Jeg kender godt den type drømme; mange mennesker drømmer som du - også voksne.
Så jeg tør godt komme med et bud på en tolkning, selv om der som altid er meget gætteri med i spillet.
Forhåbent har du orienteret dig lidt her på hjemmesiderne, så du ved noget om, hvordan jeg - og andre drømmetydere ser på drømmene.

Især drømmeregel nr. 1: Alle optrædende i din drøm er sider af dig selv.

Så vil du vide, at det ikke handler om en mulig fare for at du skal blive skudt og dø . Det gør det ikke ! - En drøm af den karakter handler om en side af dig, der skyder og som sårer dig selv, sådan at det er lige før du er helt død inden i. Jeg gætter på - men det er kun et gæt - at du er meget vred. Du gemmer på en enorm indre vrede (og måske har du selv en fornemmelse af, hvad eller hvem den retter sig imod, det ved jeg ikke noget om) - du "kunne myrde", som vi somme tider siger, når vi er rasende.
Samtidig gør drømmen dig opmærksom på, hvor destruktivt det er at have disse unevidste kræfter i dig. For med din vågne, voksene bevidsthed ved du jo godt, at det er "forbudt" eller "tabu" at være vred eller lukke raseriet ud. Derfor er du nødt til at stuve følelserne af vejen - og det gør man jo typisk ved "at gøre kroppen død". Stivne. Bide tænderne sammen. Lukke af for følelserne. Det gør vi alle sammen i større eller mindre grad, og nogle gange er det nyttigt - ude i samfundet eller i familien - at kunne opvise den form for kontrol og selvherskelse.
Lige nu er det bare vigtigt for dig, siger drømmen - hvis jeg har ret i min tolkning - lige nu er det bare vigtigt for dig at være bevidst om, hvor meget indre vrede, du bærer rundt på.

Måske gælder det om at finde en konstruktiv måde at lukke noget af vreden ud. At vise og sige, hvor rasende man er, uden at det blever destruktivt - dét er en kunst. Eller uden at det går ud over uskyldige.

Derfor er de få sekunder inden døden - i din drøm - vigtige. Jeg ville tolke det således: Drømmen fortæller dig, at du er levende endnu. Du er ikke stivnet, du har ikke pansret dig til, du er ikke blevet en død betonklods, sådan som mange unge beskylder os ældre for at være - endnu

Så det gælder om at være vågen, bevidst, ansvarlig, men ikke kontrollerende og benægtende - i "de få sekunder før du "dør" - dvs. i den tid der endnu er, før du slet ikke kan mærke dine følelser. Jeg kommer til at tænke på et digt af Benny Andersen:
"Vis mig dit ansigt før alt er forbi
så er vi begge til stede".

Held og lykke med processen.

Venlig hilsen
PETER VÆRUM

Tilbagemelding:

hej kan se mig selv i det du siger. Mit familie forhold er godt så der er ingen ting.   men tidliger har jeg oplevet at få tæsk af en  indvandrer og fået trusler på msn af en anden person. jeg er ikke lige den person der kunne finde på at gøre nogle fortræd/myrde. jeg behander folk sådan som jeg også selv vil behandes. venlig hilsen "Karl"