DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

KONFLIKTLØSNING

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Diamanter i sandet efter jordskælvet.

 

Hej Peter! Det ville glæde mig (mand, 25) at få en tydning på denne drøm, som har gjort stort indtryk:

Jeg drømte at (først mareridt) der var jordskælv og tornado, så jeg søgte ly i en grusgrav eller udgravning, som så viste sig at være en gammel åben diamantmine... Den var nedlagt, men man måtte ikke gå ind for at finde noget, kun for at beskytte sig. Men da jeg satte mig ned, fandt jeg 4-5 KÆMPE store diamanter begravet under sandet. En lyserød, en gul en blå og et par hvide. alle flotte former

Jeg puttede dem alle i lommerne, (de var tunge), før det blev opdaget, Der var en der spurgte hvad jeg lavede i sandet, og jeg sagde bare at jeg havde tabt min mobil telefon.

På forhånd Tak

SVAR:
Drømme om store rystelser er naturligvis ..rystende. Det er jo hele dit system, eller hele dit univers, der bliver rystet. Nu skelner vi jo altid i drømmetydning og mange andre former for terapi og spirituel udvikling mellem EGO'et og SELVET (Kierkegaard, Jung, Jes Bertelsen) - og i dit tilfælde er det nok nyttigt at holde sig for øje, at det er det EGO, der er rystet. Men altså temmelig fundamentalt. Har du været angrebet af sygdom (det er kun et gæt) eller kriser ??
Under alle omstændigheder er det nyttigt, når jeg'et udsættes forvoldsomme rystelser, da at søge tilflugt til kroppen, den fysiske basis, jordforbindelsen. Sådan kunne grusgraven godt tolkes.
Jord, grus og sten: det fysiske, kroppen.
Og hvor nyttigt det er med sådanne rystelser af vaneforestillingerne om sig selv og dét at blive tvunget til bedre kontakt med sin krop, viser sig ved diamanterne.
"Under neden" kriserne, ligger værdierne. Som de gamle munke sagde: "in stercore invenitur", frit oversat guldet er i affaldet.

Der er i drømmen samme struktur, som man ser gang på gang. Først det ubehagelige, så graves værdierne frem, som ubehagelighederne dækker over. F.ex. i eventyret om Fyrtøjet, hvor der først er tre væmmelige hunde, der modigt skal ses i øjnene. Det er meget farligt/ubehageligt; men det viser sig jo, at de vogter over et skrin, fyldt med kobber, sølv og guldpenge !!

Hvad du end er ude i - eller hvilke rystelser du end har været ude i - så ved SELVET, at der er KÆMPE (åndelige) værdier gemt i dig. Et problem er, at hvis du begynder at efterleve dem, og mere blive et SELV, vil der være problmer (dårlig samvittighed?) med at være den, du er (den lille løgn med mobiltelefonen til sidst). HUsk at det er en kæmpe værdi at stole på den indre værdi - du skal ikke undskylde eller fortid eller lave om på, at du er den, du er.

HELD OG LYKKE MED DET

Peter Værum