Peter Værums hjemmesider
DRØMMEBREVKASSEN


DRØMMEBREVKASSEN

Oktober 2oo2Tog- og buskørsel.


  Kære redaktør

  Jeg drømmer meget ofte at jeg kører i tog, bus eller bil. Når jeg kører i tog skal jeg meget ofte skifte tog, men har problemer med at få al min bagage med. Jeg kører gerne fra syd mod nord eller fra nord mod syd i Østdanmark. Somme tider rejser jeg alene, somme tider har jeg børn med.

  I nat drømte jeg, at jeg var med en bus fra København mod Nordsjælland, men jeg faldt i søvn i bussen og da jeg vågnede var jeg tilbage i København, jeg spekulerede på hvordan jeg så kom til mit hjem i Nordsjælland, om jeg skulle tage tog eller bus og om jeg skulle tage en omvej. Det var myldretid og der var masser af trafik.
  Heldigvis var buschaufføren flink og fortalte mig at jeg kunne tage med den ny ekspressbus, nr. 13, som ville køre mig direkte hjem. Jeg blev glad og lettet, han satte mig af ved det busstoppested (som var midt i et trafikknudepunkt, busskiltet var gult) hvorfra linie 13 kørte og snart efter kom der en gul HT bus, jeg havde en del løs bagage, nogle af mine børns ting (noget plastiklegetøj, bl.a. grå, flyvende tallerken, vistnok), som jeg måtte bruge et par gange på at få over i bussen. Jeg havde dem ikke i en taske og jeg tænkte på at når jeg kom hjem ville jeg samle det hele i en pose, så det var nemmere at tage med sig. Heldigvis fik jeg det hele med og vi kørte.

  Baggrundsoplysninger: Kvinde 39 år, mand og to små piger, netop opsagt fra mit job pga. sygdom. (...).

  Håber du kan hjælpe mig med at tyde min drøm.

  M.v.h.
  Mariann.


SVAR:

Drømme om transport og transportmidler handler som regel om ændringer. Et transportmiddel bringer jo et menneske fra én position til en anden (med andre holdninger, andre sider af sig selv aktualiseret, andre handlingsmønstre...). D.v.s. at drømme om transport ofte afspejler éns udvikling. Og det er spændende, hvem der styrer - hvem sidder ved rattet, hvem er togføreren ?
Du drømmer især om kollektive transportmidler. - Det kunne man måske også få noget ud af; hvis man drømmer om at cykle eller stå på ski eller være alene i bilen - så foregår udviklingsprocessen måske bedst individuelt. Mens man, hvis man drømmer om kollektive transportmidler, som du, måske med fordel vil kunne udvikle sig sammen med andre, i grupper eller andre former for fællesskab.

I din drøm falder du i søvn under processen. Pas på med det ! Du må være vågen og bevidst lige nu - og der er noget der tyder på, at du må skifte til ekspresfart - måske være mere konsekvent i de valg, du træffer. (Eller også er det en afspejling af, at tingene vitterligt går meget hurtigt for dig lige nu ?? - - Vi ved jo aldrig helt præcist om drømme er spejlende eller kompenserende - alt så om de så-at-sige leverer en satire over den faktiske situation inde i os, eller de snarere "giver gode råd" om, hvad vi bør gør mere af...)

Et andet interessant drømmesymbol er bagagen. Hvad har du med i bagagen ?
Det skal selvfølgelig forstås psykologisk, følelsesmæssigt. Hvad er det for gamle mønstre, traumer, idéer og andet gods, du slæber rundt med i bagagen; noget af det er din børns ting (du tager for meget hensyn til dine børn - eller problemerne vedrører dine børn - eller det stammer fra din egen barndom). Og når du i indledningen af drømmen har problemer med at få bagagen med - - så skulle du måske se på, om ikke det er al for meget bagage fra fortiden, du er belemret med. Måske skulle du gøre dig fri af det - eller tage det alvorligt.

Det er også interessant med denne buschauffør. Den side af dig selv må du prøve at lære nærmere at kende. Det er ham, der styrer udviklingen, og han er jo hjælpsom.

Nu har du fået nogle indfaldsvinkler - måske kan du nu tolke drømmer for dig selv personligt, i alle detaljer.

Held og lykke med det.

Skriv meget gerne tilbage. Om du kan bruge det her til noget. Jeg vil jo også gerne lære noget.

Venlig hilsen

Peter Værum.

****

***
*
***


Send mig en e-mail:

*

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.
mere om drømme.
Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen

*
Oversigt over alle drømmene.
*
Tilbage til drømmebrevkassens hovedside.


tilbage til hovedsiden.